Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces deschis de Serviciul Județean de Ambulanță Constanța Direcției de Sănătate Publică. Cine a câștigat

ro

16 Feb, 2022 00:00 1426 Marime text
  • Discuțiile s-au purtat în dosarul 25374/212/2020, deschis la Judecătoria Constanța în urmă cu circa doi ani.
  • Se arată în minuta hotărârii din 14 februarie 2022 a Judecătoriei Constanța că instanța „respinge plângerea formulată de petentul Serviciul de Ambulanță Județean Constanța în contradictoriu cu intimata Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, ca neîntemeiată“.
  • Dacă se va declara apel în cauză, procesul va continua la Tribunalul Constanța.
 
Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au tranșat litigiul dintre Serviciul Județean de Ambulanță și Direcția de Sănătate Publică de la malul mării.
 
Discuțiile s-au purtat în dosarul 25374/212/2020, deschis la Judecătoria Constanța în urmă cu circa doi ani.
 
Pronunțarea unei soluții a fost amânată de magistrații Secției civile încă din luna decembrie, verdictul fiind stabilit la începutul acestei săptămâni.
 
Se arată în minuta hotărârii din 14 februarie 2022 a Judecătoriei Constanța că instanța „respinge plângerea formulată de petentul Serviciul de Ambulanță Județean Constanța în contradictoriu cu intimata Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, ca neîntemeiată“.
 
Decizia Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Obiectul dosarului deschis de SAJ Constanța împotriva DSP a fost reprezentat de o „plângere contravenţională DSPJ 0016734“.
 
Amintim că, la momentul înregistrării dosarului la instanță, Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța cu privire la acest proces că cel mai probabil, este vorba despre o amendă primită de SAJ Constanța de la inspectorii sanitari, amendă pe care instituția o contestă în instanță.
 
„Probabil a fost inspecția în control și au amendat SAJ, dar nu pot să vă spun exact când sau pentru ce, căci eu sunt informată doar că au fost în control. Oricum, în această perioadă inspectorii au avut mai multe activități de control, în contextul epidemiologic actual, au fost la mai multe instituții“, a explicat directorul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.
 
„Cel mai probabil, acum SAJ contestă amenda, pentru că legea le dă acest drept“, a conchis directorul DSP Constanța.
 
Acum, instanța a reconfirmat măsura dispusă de DSP Constanța, însă decizia Judecătoriei poate fi atacată în apel de către reprezentanții SAJ.
 
Dacă se va declara apel în cauză, procesul va continua la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Un nou centru de testare pentru Covid-19 în Constanța. Unde este amplasat (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii