Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:51 28 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces cu greutate pentru Portul Constanța! (document)

ro

29 Jun, 2021 00:00 1105 Marime text
 
  • Florin Goidea, director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, - Nu am ce să comentez. Este strict problema CA-ului cu AGA“.
 
  • Hotarârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Companiei Naționale Administraţia Porturilor Maritime SA, nr. 3 din15 aprilie 2021 poate fi citită integral accesând secțiunea Documente. 

Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), solicită anularea hotarârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Companiei Naționale Administraţia Porturilor Maritime SA, nr. 3 din15 aprilie 2021. Prin această hotărâre, patru membri ai Consiliului de Administrație au fost înlocuiți, respectiv: Ghiorghe Bătrînca, Daniela Șerban, Elena Petrașcu și Mircea Burlacu. Totodată, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Companiei a aprobat numirea următorilor administratori: Cristian Paris, Bogdan Enache, Mihai Florin Mihail și Adrian Crizbasianu.
 
Contactat telefonic, Mircea Burlacu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că înlocuirea în Consiliul de Administrație „nu s-a făcut în conformitate cu Ordonanța 109 privind guvernanța corporativă“.
 
„Sunt multe elemente de nelegalitate în cuprinsul hotărârii, drept pentru care am atacat. Au fost invocate niște nerealizări ale consiliului, dar, de fapt, în realitate, nu este așa, pentru că exista deja pe rolul instanței de judecată un dosar cu privire la cei patru membri ai consiliului de administrație, cauză care nu a ajuns la soluționare definitivă. Trebuia să se aștepte decizia definitivă, chiar dacă soluția nu era imputabilă celor patru membri ai consiliului. Era o chestiune de procedură care ținea exclusiv de acționarul principal, Ministerul Transporturilor, care nu a îndeplinit procedura cu acționarul minoritar. Mai mult decât atât, în condițiile în care invoci pentru schimbarea consiliului de administrație chestiuni care privesc întregul consiliul nu ai nicio justificare să schimbi doar patru. Au fost schimbați cei din consiliu care deranjau. (...) Din punct de vedere al realizărilor în anii în care au fost numiți au fost foarte prosperi, din punct de vedere al rezultatului financiar. Începuseră să se așeze niște cutume, niște reguli de bună practică în cadrul Consiliului de Administrație. Peste noapte, fără să fim anunțați, măcar să ni se ceară vreun raport, ne-am trezit că se întâmplă lucruri de genul acesta, care, în opinia mea, sunt profund nelegale. Elementele de nelegalitate sar în ochi. Procedura ar fi fost ca ministrul, pentru că el reprezintă acționarul majoritar, să ceară consiliului de administrație, să convoace frumos adunarea generală cu obiectul respectiv, cu tot ce se solicita, și se procedeze în consecință. Cu termenele care să permită o analiză a activității consiliului de administrație, individuală sau colectivă“, a mai spus Mircea Burlacu.             
 
Redactorii cotidianului ZIUA de Constanța au încercat să obțină cu punct de vedere cu privire la acest subiect și de la Florin Goidea, director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
 
Acesta nu a dorit să facă nicio declarație, precizând că „este strict problema CA-ului cu AGA“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Mircea Burlacu, liderul FNSP
„Dacă portul vechi va fi transformat în port al cazinourilor, câţi dintre salariaţi vor mai avea loc de muncă?“
 

Document important în legătură cu serviciul de pilotaj în porturile Constanța și Mangalia. Ce spune Florin Goidea, directorul APC
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii