Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele condamnări după delapidarea Sindicatului liber Navalistul – Mangalia

ro

10 Feb, 2021 00:00 3388 Marime text
  • Judecătoria Mangalia a luat act de împrejurarea că persoana vătămată Sindicatul liber Navalistul – Mangalia, nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Magistrații Judecătoria Mangalia au anunțat primele condamnări în dosarul (3399/254/2020) privind delapidarea Sindicatului liber Navalistul – Mangalia!
 
Judecătorii au decis condamnarea inculpatului Ionel Croitoru la pedeapsa de un an şi o lună închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii delapidare, în formă continuată. Florin Popa s-a ales cu pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, în formă continuată.
 
Instanța i-a interzis inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
Și în cazul acestuia, Judecătoria Mangalia a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi nouă luni. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Judecătoria Mangalia a luat act de împrejurarea că persoana vătămată Sindicatul liber Navalistul – Mangalia, nu s-a constituit parte civilă în cauză.
 
Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, prin rechizitoriul nr. 522/P/2018.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Femeie încarcerată la Penitenciarul Poarta Albă pentru delapidare

Sentință finală în cazul constănțenilor care s-au trezit peste noapte datori la o companie de credite
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii