Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, urmărită penal. Ce acuzații i se aduc

ro

29 Aug, 2023 12:20 765 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un funcţionar public - Primarul Sectorului 1 Bucureşti - sub aspectul comiterii infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (5 acte materiale), prevăzută de art. 301 alin. (1) Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod Penal.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureştiîn ordonanţa procurorilor se menţionează că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că:

1. suspecta a semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului "îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie ", cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

2. suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 Iei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

3. suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

4. suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând Totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

5. suspecta a semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

„Suspectei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenţia Naţională de Integritate.


Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o instituţie reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai precizat procurorii.

Într-un comunicat de presă, Clotilde Armand, primarul Sectorul 1 al Capitalei a precizat că a venit la Parchet la solicitarea procurorului pentru a lămuri situaţia de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache.

„Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, înţeleg că aceasta este procedura. Cum că aş fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1.

Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfârşitul lunii mai: 60 de funcţionari publici au participat la cursuri de formare/instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii, a fost creat un registru al riscurilor de corupţie la nivelul administraţiei locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operaţionale privind managementul riscurilor de corupţie şi stabilirea măsurilor preventive anticorupţie la nivelul Primăriei Sectorului 1 şi au fost derulate campanii de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie.

Primăria Sectorului 1 a fost una dintre primele administraţii locale din România care a obţinut certificarea pentru sistemul de management anti-mită.

Aşa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Am încredere în Justiţie", a declarat Clotilde Armand, citată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Citește și: 

ANI o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de incompatibilitate!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii