Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței dă în judecată compania Metalica Pro Vest SRL

ro

22 Oct, 2023 17:00 3031 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Metalica Pro Vest SRL este compania care a construit blocul cu mai multe etaje de pe strada Zorelelor din Constanța, iar apoi i-au fost anulate în instanță autorizațiile de construire.
Metalica Pro Vest SRL Constanța a fost dată în judecată de Primarul Municipiului Constanța!
 
Dosarul a fost înregistrat la finele aceste săptămâni pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, sub indicativul 27865/212/2023.
 
Părți în cauză sunt Primarul Municipiului Constanța, în calitate de reclamant, și Metalica Pro Vest SRL, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „pretenții“, iar până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări în cauză, dosarul urmând acum să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată.
 
Amintim, Metalica Pro Vest SRL este compania care a construit blocul cu mai multe etaje de pe strada Zorelelor din Constanța, iar apoi i-au fost anulate în instanță autorizațiile de construire.
 
Ulterior, firma s-a judecat pentru emiterea certificatului de urbanism necesar pentru intrarea construcției în legalitate și, totodată, reprezentanții firmei solicitau  ca în noul act să se menționeze și „schimbarea destinației din locuințe sociale în hotel și amplasare firmă luminoasă“.
 
Procesul a fost însă câștigat definitiv de municipalitate, afaceriștii pierzând și recursul, la Curtea de Apel, ca nefondat.
 
Într-un alt dosar, în care reclamantă era societatea Metalica Pro Vest SRL, aceasta a renunțat ulterior la judecată.
 
Despre Metalica Pro Vest SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 22 octombrie 2023, Metalica Pro Vest SRL a fost înființată în anul 2003, are sediul social în Lumina, pe Șoseaua Tulcei, nr. 104A și se ocupă de comerț cu amănuntul în magazine specializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.
 
Asociat unic și administrator este Elena Roșcan-Posa, al cărei nume se regăsește în Metalica Execuție SRL Lumina.
 
Firma a fost înființată în 2003 de către Elena Posa, denumrea societății fiind Elcomariany SRL, sediul social în Ovidiu și obiectul de activitate comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.
 
În 2004, firma și-a schimbat denumirea în Metalica Pro Vest SRL, sediul social a fost mutat în Constanța, iar în firmă a fost cooptat Daniel Lucas.
 
După decesul lui Daniel Lucas, în 2007, Elena Posa a rămas unic asociat și administrator.
 
În 2010, societatea și-a schimbat iar sediul social, în Lumina, iar obiectul principal de activitate a devenit lucrări de învelitori, șarpante și terase la construcții.
 
În octombrie 2019, activitatea principală a devenit comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.
 
Firma figurează cu șapte achiziții directe (Comuna Ostrov, Comuna Lumina, Orașul Eforie printre autoritățile contractante).
 
În 2022, Metalica Pro Vest SRL a declarat trei angajați, profit peste 730.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 6,44 milioane de lei.
 
Pentru a reveni la dosarul nou înregistrat la Judecătoria Constanța, oricare va fi decizia pronunțată în cauză de judecători, ea va putea fi atacată la instanța de control judiciar.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Se cere, în instanță, un nou certificat de urbanism pentru blocul de pe strada Zorelelor, din Constanța. Proprietarii vor să-l transforme în hotel
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii