Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere, în instanță, un nou certificat de urbanism pentru blocul de pe strada Zorelelor, din Constanța. Proprietarii vor să-l transforme în hotel

ro

23 Nov, 2021 00:00 1553 Marime text
  • Amintim, afaceriștii de la Metalica Pro Vest aveau nevoie de certificatul de urbanism după ce instanțele de judecată anulaseră, în alte procese, autorizațiile de construire pentru imobilul cu mai multe etaje.
  • În paralel, în dosarul 1295/118/2020, compania atacase Certificatul de urbanism emis de autorități în care exista mențiunea că „nu poa i utilizat în scopul declarat pentru intrare în legalitate - construcție S+P+4E, te frecompartimentări interioare, modificare fațade, schimbare destinație din locuințe sociale în hotel și amplasare firmă luminoasă“.
  • În prezent, dosarul 5349/118/2020, care fusese suspendat de Tribunalul Constanța, își urmează cursul în instanță, după ce Curtea de Apel a decis repunerea pe rol.
 
Compania Metalica Pro Vest nu renunță la ideea de a transforma blocul de pe strada Zorelelor, din Constanța, în hotel.
 
După ce solicitarea le-a fost respinsă inițial de instanța de judecată, aceștia  se judecă acum într-un alt dosar pentru a obliga municipalitatea să emită certificatul de urbanism.
 
Amintim, afaceriștii aveau nevoie de certificatul de urbanism după ce instanțele de judecată anulaseră, în alte procese, autorizațiile de construire pentru imobilul cu mai multe etaje.
 
În prezent, dosarul 5349/118/2020, care fusese suspendat de Tribunalul Constanța, își urmează cursul în instanță, după ce Curtea de Apel a decis repunerea pe rol.
 
Cauza vizează obligarea municipalității la emiterea unui certificat de urbanism în scopul intrării în legalitate.
 
În paralel, în dosarul 1295/118/2020, compania atacase Certificatul de urbanism emis de autorități în care exista mențiunea că „nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru intrare în legalitate - construcție S+P+4E, recompartimentări interioare, modificare fațade, schimbare destinație din locuințe sociale în hotel și amplasare firmă luminoasă“.
 
În acest dosar, Tribunalul Constanța a respins, în primă instanță, cererea de anulare a certificatului de urbanism, urmând ca magistrații Curții de Apel Constanța să se pronunțe asupra recursului declarat în cauză la data de 25 noiembrie 2021.
 
Pentru a contextualiza, amintim că Metalica Pro Vest este firma care a construit blocul cu mai multe etaje de pe strada Zorelelor din Constanța, iar apoi i-au fost anulate în instanță autorizațiile de construire.
 
În prezent, firma se judecă pentru emiterea certificatului de urbanism necesar pentru intrarea construcției în legalitate și, totodată, solicită ca în noul act să se menționeze și „schimbarea destinației din locuințe sociale în hotel și amplasare firmă luminoasă“.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, în procesul în care se solicită obligarea municipalității la emiterea actului de urbanism, aceasta va putea fi, de asemenea, atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Blocul ridicat pe strada Zorelelor, transformat în hotel?!
Metalica Pro Vest, la judecată cu Primarul Constanței, după anularea autorizațiilor de construire

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii