Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța la judecată cu omul de afaceri Cristian Borcea. Contestă decizia ANAF de ridicarea sechestrului asupra terenurilor din dosarul retrocedărilor

ro

21 May, 2020 00:00 2220 Marime text
  • În 2019, Primăria Constanța l-a dat în judecată pe omul de afaceri Cristian Borcea
  •  Dosarul are ca obiect terenurile afaceristului Cristian Borcea ce au fost scoase de sub sechestru prin decizia Fiscului bucureştean

În toamna anului trecut, Primăria Constanța a înregistrat eronat dosarul 16160/212/2019 pe rolul secției civile a Tribunalului Constanța. Intimat în dosarul având ca obiect contestaţie la executare dosar executare 6536/2/2008 este omul de afaceri, Cristian Borcea. Magistrații de la Judecătorie și-au declinat competența în soluţionarea cauzei, admițând excepţia necompetenţei materiale și a declinat cauza în favoarea Tribunalului Constanța prin hotarârea nr.  9731/2019 .
Cauza a fost repusă pe 18 mai a.c., de municipalitate pe rolul secției civile a Tribunalului Constanța în dosarul 9594/212/2020.

În primăvara anului 2019, Serviciul Executări Silite din cadrul ANAF a decis ridicarea sechestrului de pe terenuri

 
Potrivit Biroului de presă al municipalității este vorba despre o contestație făcută de Primăria Constanța împotriva unei decizii ANAF de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate aparținând lui Borcea, terenuri care au  facut obiectul dosarului penal 6536/2/2008 ICCJ denumit generic “dosarul retrocedărilor”.
În primăvara anului 2019, Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regionale Bucureşti din cadrul ANAF a decis ridicarea sechestrului. Decizia a nemulţumit municipalitatea constănţeană şi, pe cale de consecinţă, reprezentanţii Municipiului Constanţa prin Primar au atacat-o în instanţă.
În cererea adresată instanţei, avocaţii Municipiului Constanţa prin Primar au cerut anularea măsurii de ridicare a sechestrului asupra „bunurilor imobile menţionate la pct. 6.1-6.23, 6.25, 6.27-6.31 din Ordonanţa nr. 29/P/2005 din 15.02.2008“. Borcea a  fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar Radu Mazăre și s-a ales prin aceeaşi sentinţă cu sechestru pe anumite proprietăţi ale sale, inclusiv din Constanţa.

Borcea a  fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar Radu Mazăre

 
S-a cerut, de asemenea, suspendarea executării măsurii de ridicare a sechestrului până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a acesteia.
În replică, avocaţii omului de afaceri au argumentat că sechestrul „a fost o măsură asigurătoare până la achitarea de către inculpat a prejudiciului în cauză. De asemenea, avocatul arată că aceasta a fost raţiunea pentru care organul fiscal a anulat acele măsuri asigurătoare, dar menţinându-se măsura confiscării“. Cu alte cuvinte, apărătorii lui Cristi Borcea au precizat că acesta a achitat prejudiciul stabilit în sarcina sa.

Citește și:

Conflict negativ de competenţă S-a stabilit instanţa care va judeca procesul pentru sechestrul terenurilor lui Borcea

Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?! Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean

Terenurile afaceristului Cristi Borcea, în atenţia judecătorilor constănţeni. Procesul fusese amânat de protestele din justiţie
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii