Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, asociat în firma Telegondola-Mamaia SRL, în atenţia judecătorilor

ro

17 Jan, 2020 00:00 1919 Marime text

Curtea de Apel Constanţa va analiza pe data de 9 februarie cererea de revizuire solicitată de Consorţiul Spectrum Insolvency IPURL - Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti - administrator judiciar SC Telegondola - Mamaia SRL. Dosarul (27/36/2020) cu termen la data de 9 februarie se află pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa.


Părţile cauzei sunt: Consorţiul Spectrum Insolvency IPURL - Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti - administrator judiciar al debitoarei SC Telegondola-Mamaia SRL, revizuent, şi intimaţi SC Mamaia SA, SC Telegondola - Mamaia SRL - prin administrator special Ştefan Marian şi SC Telegondola-Mamaia SRL.


Printre asociaţii Telegondola-Mamaia SRL se află şi Primăria Municipiului Constanţa.


Povestea din sala de judecată



Dosarul privind insolvenţa SC Telegondola - Mamaia SRL (47/118/2012) a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa din 3 ianuarie 2012. Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa sub nr. 47/118/2012, SC Telegondola-Mamaia SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei, prin reorganizarea activităţii, în baza unui plan, motivată de împrejurarea că societatea comercială se află în stare de insolvenţă, înregistrând datorii certe, lichide şi exigibile, a căror scadenţă a depăşit termenul de 30 de zile.


Pe data de 18 martie 2019, Tribunalul Constanţa a admis cererea administratorului judiciar Consorţiul Spectrum Insolvency IPURL – Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus achitarea sumei de 230.732,76 lei, reprezentând onorariu administrator judiciar cota variabilă de 7%, TVA inclus, aferent plăţii creanţei Mamaia S.A. de 2.769.901,13 lei, efectuate la data de 13.09.2017.


Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care la data de 8 octombrie 2019 a modificat în parte sentinţa recurată astfel: a) Admite cererile formulate de administratorul special Ştefan Marian şi creditoarea Mamaia SA privind închiderea procedurii ca urmare a realizării planului de reorganizare, b) respinge cererea administratorului judiciar – Consorţiul Spectrum Insolvency IPURL – Expert Insolvenţă SPRL Filiala Bucureşti de obligare a debitoarei la plata sumei de 230.732 lei – reprezentând onorariu variabil de 7% aferent plăţii creanţei de 2.769.901,13 lei, c) respinge, ca nefondată, cererea de reducere a onorariului fix al administratorului judiciar.


Mai mult, Curtea de Apel Constanţa a dispus închiderea procedurii de reorganizare a activităţii debitoarei Telegondola – Mamaia SRL, cu sediul în Mamaia, Staţie pornire Perla, judeţul Constanţa, ca urmare a realizării planului de reorganizare.


Decizia a fost irevocabilă.


Citeşte şi

Primăria Constanţa, asociat în firmă Judecătorii au închis procedura de reorganizare a activităţii Telegondola - Mamaia SRL

Primăria Constanţa, asociat în firmă
Telegondola-Mamaia SRL, în insolvenţă. Procesul a primit un nou termen


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii