Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reacție oficială a Grup Servicii Petroliere după punerea sub sechestru asigurator a velierului ADORNATE

ro

27 Jan, 2023 09:19 2247 Marime text
Pentru a scăpa de sechestrul asigurator pus pe cele două nave, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL a făcut apel în dosarul unde a fost chemat de către CN APM Constanța. Apelul a fost declarat în aceeași zi cu soluția dată de magistrații Tribunalului Constanța.

Amintim că, recent, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a chemat în instanță Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, având ca obiect sechestru navă.

La data de 26 ianaurie 2023, instanța a admis cererea CN APM Constanța și s-a dispus sechestrul asigurator a două nave - DM 155 și Adornate.

Solutia pe scurt: „Înch. Admite cererea formulată de reclamanta COMPANIA NAŢIONALĂ ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME SA în contradictoriu cu pârâta GRUP SERVICII PETROLIERE LOGISTIC. Instituie măsura sechestrului asigurător asupra navei DM155, proprietatea pârâtei şi a navei ADORNATE, proprietatea pârâtei, măsură dispusă până la soluţionarea acţiunii de fond ce urmează a fi introdusă într-un termen de cel mult 20 de zile de la data încuviinţării măsurii asigurătorii. Stabileşte în sarcina reclamantei obligaţia consemnării unei cauţiuni de 5 % din valoarea creanţei afirmate, în termen de 10 zile de comunicarea prezentei încheieri. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, ce se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 26.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.


Grup Servicii Petroliere Logistic SRL are sediul social în Năvodari, incinta Port Midia, specializată în manipulări. Asociații Grup Servicii Petroliere Logistic SRL sunt GSP Holding SA, cu sediul în Luxemburg, cu 99 % și Gabriel-Valentin Comănescu, cu 1 %. De asemenea, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL este administrată de Gabriel-Valentin Comănescu și de Mihai Dumitru Bratu.
 

ANAF a anulat licitația privind vânzarea velierului ADORNATE, deținută de Grup Servicii Petroliere Logistic SRL!

ANAF a anunțat că licitația privind scoaterea la vânzare a velierului ADORNATE a fost anulată, în vara anului trecut!

„În temeiul prevederilor art. 50 ali. (3) și art. 51, alin. 2, lit b) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Adminsitrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța anunță anularea licitației din data de 26 iulie 2022, ora 13.00, din Constanța, bulevardul Tomis 312A, stabilită prin anunțul privind vânzarea bunurilor mobile nr. 233-4/07.07.2022, în dosar de executare nr. 32949101 publicat în data de 11 iușie 2022 privind bunurile mobile proprietate a terței persoane Grup Servicii Petroliere Logistic SRL - „NAVA ADORNATE - VELIER, nr. înmatriculare 32, nr identificare ANR 2795”.

ANAF preciza în anunțul de vânzare că nava, construită în 1961, este în stare bună și se află în custodia debitorului. Facem precizarea că velierul a fost oferit în trecut de către Vega pentru închiriere persoanelor interesate de croaziere.


Povestea velierului Adornate


Adornate este o goeleta autentica cu o tinuta extrem de eleganta si impunatoare, construita in anul 1961 ca pescador, transformata in goeleta in 1997 si reconditionata in 2006. Este o nava proiectata special pentru toti iubitorii luxului si aventurilor inedite pe mare. De-a lungul timpului a navigat pe intreaga Mediterana de la Insulele Baleare, Barcelona si Valencia pana pe Riviera Franceza de la Marsilia la Monte Carlo. Inchiriata in tari ca Italia, Croatia si Grecia, Adornate a participat la cele mai importante evenimente maritime din Marea Mediterana, printre care amintim Cannes Royal Classics, Voiles de Saint Tropez si Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013.
 

Intre 21 septembrie si 7 octombrie 2013, Adornate a participat la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013, competitie organizata de fundatia Sail Training International, nominalizata in 2007 pentru Premiul Nobel pentru activitatea sa in slujba promovarii intelegerii interculturale si prieteniei. Adornate a devenit astfel primul velier civil care a reprezentat Romania la o Regata Internationala de Tall Ships. Intrecandu-se cu 35 veliere din intreaga lume, echipajul velierului hotelului Vega din statiunea Mamaia, a castigat 3 premii in cadrul competitiei: “Most impressive arrival in Barcelona” (trofeu oferit de primarul Barcelonei), trofeul pentru nava din categoria sa care a parcurs cea mai mare distanta pentru a incepe competitia din Portul Barcelona si cel mai important premiu al Regatei organizate de Sail Training International, votat de comandantii tuturor navelor participante – “The Friendship Trophy & Flag”, pentru nava si echipajul care au contribuit cel mai mult la incurajarea prieteniei si intelegerii interculturale pe parcursul competitiei.

Adornate si Bricul Mircea au reprezentat Romania la Black Sea Tall Ships Regatta


Adornate, velierul hotelului Vega, a participat intre 30 aprilie si 27 mai 2014, la prima competitie a navelor cu vele desfasurata exclusiv in Marea Neagra, SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta s-a desfasurat intre 30 aprilie si 27 mai 2014 pe traseul Varna – Novorosiisk – Sochi – Constanta. La finalul cursei, intreaga flota participanta a ramas in portul Constanta intre 24 si 27 mai pentru ceremonia de premiere, iar navele au putut fi vizitate de catre public. Regata a fost organizata in Romania de Navigator Yacht Club, in parteneriat cu Academia Navala Mircea cel Bătrân, Compania Nationala “Administratia Porturilor Maritime” si Primaria Municipiului Constanta. Sponsorii locali ai evenimentului au fost: Hotel Vega – Mamaia, EximBank si Pepsi.

Planul de navigatie Adornate


Adornate este o goeleta cu doua catarge unul la prova si altul la pupa, pe care se gasesc panze multiple aflate la diferite grade de inclinare fata de axa de simetrie a navei pentru a capta cat mai bine forta vantului. Manevrele de navigatie in volte se executa foarte usor. Echipajul de la bord este compus din profesionisti foarte bine instruiti.

Capacitate


Pentru croaziere lungi nava are o capacitate de cazare pentru 18 persoane, in 9 camere duble. Pentru croaziere scurte aceasta poate acomoda la bord pana la 30 de persoane. Adornate este disponibil si pentru inchirieri in regim privat – charter. Va putem oferi consiliere in organizarea evenimentului astfel incat sa aveti parte de o experienta de neuitat alaturi de cei dragi.

Facilitati Adornate


Velierul Adornate, cu o lungime de 45 metri, poate naviga marile lumii timp de 70 de zile, in medie, fiind dotat cu un puternic motor diesel Cummins de 380 cai putere si un rezervor de 17.000 litri. La bordul navei exista un cash bar dotat cu racoritoare si snacksuri. Interiorul acestui velier exclusivist este construit din lemn masiv si este prevazut cu o spatioasa camera de zi potrivita atat pentru intalniri de afaceri, intalniri private, spatiu de lucru cat si pentru momentele de relaxare. Oaspetii cu o agenda incarcata pot utiliza biroul de lucru complet echipat disponibil la bordul navei. De asemenea, puntea spatioasa a velierului este special proiectata pentru va bucura de clipele individuale de relaxare si rasfat, dar si pentru activitatile de grup. Adornate va ofera servicii de inalta clasa ce raspund pana la cel mai mic detaliu exigentelor celor mai pretentiosi oaspeti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii