Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupuse fapte de corupție Pronunțarea în dosarul lui Iusein Visel, fostul primar al localității Dobromir, amânată

ro

12 Feb, 2021 00:00 1858 Marime text
  • Decizia Tribunalului Constanța va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Judecătorii constănțeni au amânat ieri pronunțarea în dosarul privind presupuse fapte de corupție (4322/118/2015), cauză în care Iusein Visel, fostul primarul localității Dobromir, a fost deferit justiției de procurori în iunie 2015.

Pronunțarea a fost stabilită pentru data de 18 februarie 2021.

Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție, zilele trecute, ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Constanța în dosarul 862/2/2017*, cauză în care Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în judecată pe Iusein Visel.

Amintim că prin cererea înregistrată, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a chemat în judecată pe pârâţi (Iusein Visel, Primăria Comunei Dobromir, Iusein Salim, SC Visel Salim SRL și SC Agricol Iusein SRL), solicitând să se constate „nulitatea absolută a următoarelor acte: contractul de arendă nr. 1205/24.03.2011 prin care a fost arendată suprafaţa de 63,99 ha din păşunea comunei, pe o durată de cinci ani, preţul pentru arendă fiind stabilit la 50 lei/ha/an, contractul de închiriere nr. 16/06.01.2010, prin care a închiriat personal un spaţiu comercial în suprafaţă de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu preţul de 80 lei/an/mp, spaţiu ce aparţine Primăriei Dobromir, unde s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al SC Visel Salin SRL, contractul de închiriere nr. 547/17.02.2009, prin care a închiriat un spaţiu în suprafaţă de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu preţul de 5 lei/lună/mp, spaţiu ce aparţine Primăriei Dobromir, unde s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al SC Agricol Iusein SRL, societate unde persoana evaluată deţine calitatea de asociat, conform datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului“, potrivit ANI.

Recent, judecătorii Curții de Apel Constanța au admis în parte acţiunea ANI și au constatat „nulitatea absolută a contractului de închiriere nr. 16/06.01.2010, încheiat între Primăria comunei Dobromir, prin Primar Iusein Visel - în calitate de proprietar şi Iusein Visel - în calitate de chiriaş şi a contractului de închiriere nr. 547/17.02.2009, încheiat între Primăria comunei Dobromir, prin primar Iusein Visel - în calitate de proprietar şi SC Agricol Iusein SRL - în calitate de chiriaş“.

După decizia judecătorilor, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că „de la momentul comunicării Ordinului, primarul are dreptul, potrivit legii, să îl atace în contenciosul administrativ, iar Tribunalul trebuie să stabilească, în termen de 30 de zile, dacă Ordinul a fost emis cu respectarea legii“.

De asemenea, Silviu Coșa a mai explicat că în cazul în care ordinul nu este contestat ori instanța constată că a fost emis în condițiile legii, atunci Prefectura Constanța va sesiza Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației pentru declanşarea procedurii pentru alegerile locale.

Atribuțiile lui Iusein Visel au fost preluate de viceprimarul comunei, Ismail Sebai.


Citește și:

Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție! Ce spune prefectul Silviu Coșa

Prefectul Silviu Coşa, precizări despre situația de la Primăria Dobromir. Primarul Iusein Visel, suspendat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii