Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul anual în salariul lunar 130 de polițiști din Tulcea își caută dreptatea la Curtea de Apel Constanța

ro

19 May, 2020 00:00 1904 Marime text
  • Polițiștii din Tulcea cer diferența de salariu reprezentând includerea premiului anual în salariul lunar
  • Curtea de Apel Constanța analizează cererile a 130 de polițiști din Tulcea
Aproximativ 130 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea au chemat în judecată inspectoratul din care fac parte (dosar 933/88/2019). Oamenii legii solicită instanței de judecată ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună obligarea instituției la acordarea diferenței de salariu reprezentând includerea premiului anual în salariul lunar, începând cu data de 01 ianuarie 2011, iar potrivit Noului Cod de procedură civilă – conform termenului de prescripție, începând cu data de 01 ianuarie 2014 și în continuare, până la includerea acestuia în salariu, reactualizat în funcție de indicele de inflație la data plății efective.


De asemenea, au solicitat polițiștii obligarea IPJ Tulcea la plata de daune interese moratorii, respectiv dobânzi legale începând cu 01.01.2011, potrivit O.G. nr. 9/2000 privind nivelul dobânzii legale pentru obligații bănești în vigoare până la data de 01.09.2011, când a intervenit aplicabilă O.G. nr. 13/2011 privind dobânda legală, cu plata cheltuielilor de judecată. În motivare, au arătat cei aproximativ 130 de polițiști că dreptul ce face obiectul prezentului litigiu a fost prevăzut de legislația în vigoare pentru anul calendaristic anterior, fiind un drept câștigat, care nu mai poate fi desființat în mod retroactiv, conform rolii.ro http://www.rolii.ro/.


Tribunalul Tulcea, în primă instanță, a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive în raport de o reclamantă şi a respins cererea acesteia ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Mai mult, instanța a admis excepţia prescripţiei dreptului la acţiune şi respinge ca atare cererea pentru perioada 01.01.2011-05.07.2016. În final, Tribunalul Tulcea a respins în rest cererea ca nefondată.


Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 25 mai.


Citește și

Zi decisivă pentru sute de jandarmi din Constanța! Toate atenția, îndreptată către Curtea de Apel

Sute de polițiști din Constanța, la judecată cu IGPR. Care sunt revendicările. S-a stabilit primul termen în apel


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii