Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Techirghiol și în Eforie. Tineri arestaţi preventiv. Povestea îngrozitoare a unei fete de 16 ani

ro

13 Sep, 2019 14:14 10128 Marime text

La data de 12.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților D. A.-R., F. C.-S., C. A. și D. D.-M., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2019, inculpatul D. A.-R., în vârstă de 29 de ani, a recrutat, determinat și exploatat sexual o minoră, în vârstă de 16 ani, pe raza județelor Sibiu și Constanța, în vederea obținerii de foloase materiale. Minora a fost transportată la domiciliul inculpatului D.A.-R., în municipiul Sibiu, unde a fost determinată să practice prostituția timp de aproximativ 2 săptămâni, în folosul inculpatului.

Ulterior, victima minoră a fost transportată și adăpostită într-un apartament închiriat din municipiul Constanța, unde a continuat să practice prostituția. După o săptămână, nemulțumit de încasări, inculpatul D. A.-R. i-a propus victimei să revină în municipiul Sibiu, iar la refuzul acesteia, inculpatul a recurs la agresiuni fizice, provocându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale. În vederea exploatării sexuale a victimei minore, inculpatul a publicat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de profil.

La data de 11.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța (3 în localitatea Techirghiol și una în orașul Eforie), cu ocazia cărora la locuințele inculpaților au fost identificate și ridicate 276 de comprimate ecstasy, 565 grame de cannabis, 35 de plicuri conținând substanțe cu efect psihoactiv, 8 telefoane mobile și 7 cartele SIM, 2 grindere, 2 cântare electronice, suma de 2.300 lei, precum și documente cu valoare probatorie.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în cursul anilor 2017 - 2019, inculpatul D. A.-R., în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a procurat din Olanda şi introdus în țară, fără drept, mai multe colete conținând disimulate cantități importante de droguri, pe care ulterior le-a comercializat pe piață ilicită din județul Constanța atât personal cât și prin intermediul celorlalți inculpați, obținând astfel foloase materiale injuste.

La data de 12.09.2019, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpaților D. A.-R., F. C.-S., C. A. și D. D.-M., pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii