Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:42 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Prahova și Constanța! Mai multe persoane arestate

ro

09 Jul, 2021 10:10 1036 Marime text

 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat, zilele trecute, un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Ialomița, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie 2021 și până în prezent, suspecții au racolat mai multe persoane vătămate minore și majore pe care le-au determinat la practicarea prostituției, pe raza județelor Prahova și Constanța, însușindu-și în totalitate veniturile obținute din această activitate.
 
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de șapte persoane.
  
Ieri, Tribunalul Prahova a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Parchetului de pe lângă I.C.C.J.-D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti.
 

„Dispune arestarea preventivă a inculpatilor: Andrei Denis Esat, Dudău Nicu Vasile, Dudău Claudiu Ionuț, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.07.2021 şi până la data de 06.08.2021, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatilor: Dudău Claudia Viorica, Radu Ionela, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.07.2021 şi până la data de 06.08.2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Onorariul aparatorilor din oficiu pentru inculpatii Andrei Denis Esat, Dudau Nicu Vasile, Dudau Claudia Viorica, Radu Ionela in cuantum de cate 313 lei pentru fiecare, se va avansa din fondurile Ministerului Justitiei in contul Baroului Prahova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Cercetată şi pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 08.07.2021“.

 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Ialomița și al jandarmilor din cadrul IJJ Ialomița.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii