Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Constanța! Trafic de minori și proxenetism. Un bărbat lăsat inițial în libertate, arestat preventiv

ro

07 Sep, 2021 16:16 2064 Marime text
 
Curtea de Apel Constanța a decis azi, 07 septembrie 2021, arestarea preventivă a unui bărbat (plasat inițial sub control judiciar), suspectat fiind de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Amintim că, inițial, Tribunalul Constanța a decis zilele trecute, arestarea preventivă a doi inculpați în prezenta cauză.

Cel de al treilea a fost plasat sub control judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 01 septembrie, până la data de 30 octombrie 2021 (inclusiv).
 
Nemulțumiți, anchetatorii au contestat decizia Tribunalului Constanța la Curtea de Apel Constanța, instanță care azi a decis arestarea individului. 
 
Oficial
 

Admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța și dispune luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul (...) pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia. În baza art.230 Cod de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului (...). Înlătură din cuprinsul încheierii de ședință atacate dispozițiile privind aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul (...), în temeiul art.215 Cod procedură penală, precum și celelalte dispoziții contrare încheierii penale de față. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate.  

 
Amintim că zilele trecute procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a unui număr de trei inculpați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-iunie 2021, inculpații au recrutat, transportat și adăpostit două persoane majore și o persoană minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituției, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, pe raza municipiilor Brașov și Constanța.
 
Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a constat faptul că inculpații au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, au închiriat mai multe apartamente, în regim hotelier, stabilind tarifele practicate de către victime.
De asemenea, persoanele vătămate erau instruite de către inculpați, cu privire la maniera în care să relaționeze cu clienții.
 
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii