Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de tâlhărie calificată

ro

10 Nov, 2023 12:07 741 Marime text
foto cu rol ilustrativ
 La data de 8 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 Poliție - Biroul de Investigații Criminale, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată, prejudiciul fiind de aproximativ 10.000 de lei.
 
În fapt, la data de 2 noiembrie 2023, în jurul orei 20.10, Secția 14 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, de către două persoane, cu privire la faptul că trei tineri le-ar fi agresat fizic și le-ar fi amenințat cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se aflau într-un parc din Sectorul 4, iar ulterior le-ar fi deposedat de două telefoane mobile, un ceas și o sumă de bani, informează Poliția Română. 
 
Cazul a fost preluat de către polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale - Secția 14 Poliție, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani.
 
Astfel, în urma perchezițiilor domiciliare au fost depistați cei în cauză și conduși la sediul subunității, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.
 
Totodată, în urma activităților investigative, s-a reușit recuperarea celor două telefoane mobile sustrase de bănuiți, pe care aceștia le-au valorificat imediat după săvârșirea faptei.
 
Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, magistrații au dispus față de aceștia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 14 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de tâlhărie calificată.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Indicii de consum de substanțe interzise la doi șoferi. Anunțul Poliției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii