Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parohie din Constanța, în proces cu primarul, azi, la Tribunal

ro

15 Nov, 2023 10:04 899 Marime text
Avocați pledând, în sala de judecată, la Tribunalul Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina din Constanța este citată astăzi, 15 noiembrie 2023, la Tribunal, în procesul pe care l-a intentat Primarului Municipiului Constanța!
 
Dosarul se află pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal și se află în faza de apel după ce, în primă instanță, biserica a pierdut procesul, la Judecătoria Constanța.
 
Litigiul vizează o amendă pe care parohia a primit-o de la Poliția Locală Constanța, în data de 6 octombrie 2022.
 
Reprezentanții parohiei au contestat procesul-verbal de sancționare a contravenției, iar cazul a ajuns în atenția judecătorilor, fiind înregistrat sub indicativul 28665/212/2022.
 
În primă instanță, Judecătoria Constanța a respins ca nefondată plângerea contravențională, dar decizia a fost atacată în apel de către Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina.
 
Decizia pe care Tribunalul o va lua în cauză va fi definitivă.
 
Amintim, în vara anului trecut, în dimineața de 28 august 2022, lăcașul de cult a fost cuprins de un incendiu, mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobogea fiind trimise la fața locului.
 
În incendiu a fost mistuit paraclisul din lemn, aflat lângă biserica în construcție și unde se țineau slujbele până la finaliarea construcției sfântului lăcaș.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Poliția Locală Constanța a amendat biserica de la Tomis Plus, distrusă de un incendiu. Două dosare pe masa judecătorilor (FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii