Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Locală Constanța a amendat biserica de la Tomis Plus, distrusă de un incendiu. Două dosare pe masa judecătorilor (FOTO)

ro

24 Jan, 2023 00:00 1673 Marime text
  • Surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că amenzile primite de la Poliția Locală au fost achitate, fără probleme, nefiind contestate în instanță.
  • În paralel, pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța au fost înregistrate în luna noiembrie 2022 două dosare în care Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina are calitatea de petent, iar Primarul Municipiului Constanța este intimat, obiectul dosarului fiind reprezentat de plângeri contravenționale.
  • „La momentul acesta, biserica nu are nicio problemă juridică în legătură cu primăria“, au spus sursele menționate anterior.
  • Mâine, 25 ianuarie 2023, de la ora 16.00, Judecătoria Constanța va deschide primul dosar care vizează biserica și primăria.
Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina, din cartierul constănțean Tomis Plus, biserică ce a fost grav afectată de un incendiu izbucnit la finele lunii august 2022, a fost amendată de Poliția Locală Constanța.
 
În prezent, pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, există două dosare în care părți sunt Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina și, respectiv, Primarul Municipiului Constanța.
 
Surse avizate au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că biserica ar fi fost amendată pentru construcția din lemn aflată lângă biserică, ce ar fi luat foc, construcția nefiind, de altfel, autorizată.
 
Totuși, aceleași surse menționate anterior au mai explicat că amenzile primite de la Poliția Locală au fost achitate, fără probleme, nefiind contestate în instanță.
 
„La momentul acesta, biserica nu are nicio problemă juridică în legătură cu primăria“, au spus sursele.
 
La rândul său, primarul Vergil Chițac a precizat la scurtă vreme după incendiul din vară că Poliția Locală va amenda lăcașul de cult.
 
Două dosare la Secția Civilă
 
În paralel, pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța au fost înregistrate în luna noiembrie 2022 două dosare în care Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina are calitatea de petent, iar Primarul Municipiului Constanța este intimat, obiectul dosarului fiind reprezentat de plângeri contravenționale.
 
Astfel, în dosarul 28644/212/2022 obiectul contestației îl reprezintă PV 011558/06.10.2022, în timp ce în dosarul 28665/212/2022, obiectul contestației formulate este PV 011559/06.10.2022.
 
Primul dintre dosare va fi deschis de judecătorii Secției Civile mâine, 25 ianuarie 2023, de la ora 16.00, urmând ca tot atunci, cel mai probabil, să se stabilească dacă cele două dosare au fost deschise, într-adevăr, de reprezentanți ai lăcașului de cult, ori dacă acestea au legătură cu incendiul din vară.
 
Cel de-al doilea dosar va fi deschis de judecători 21 februarie 2023.
 
Incendiul din timpul slujbei
 
Amintim, incendiul a izbucnit în dimineața de 28 august 2022, mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobogea fiind trimise la Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina din cartierul Tomis Plus.
 
Sursa foto: SAJ Constanța

În incendiu a fost mistuit paraclisul din lemn, aflat lângă biserica în construcție și unde se țineau slujbele până la finaliarea construcției sfântului lăcaș.
 
În timpul intervenției, au fost evacuate persoanele care se aflau în biserică.
 
O femeia a ajuns la spital, cu arsuri de gradul I la antebraț.
 
La fața locului au intervenit, alături de echipajele ISU Dobrogea și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile Tomis, care au ajutat la evacuarea persoanelor.
 
Totodată, focul s-a extins la un imobil aflat în vecinătate, fiind afectate patru apartamente din cele 11 aflate în bloc.
 
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut ce se va întâmpla în instanță la termenul de mâine.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Autorizație de construire pentru modificarea unei biserici din Constanța
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii