Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:03 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică la Penitenciarul Poarta Albă! Un deținut a dat foc unei saltele. Condamnare definitivă

ro

24 Jun, 2021 09:56 1905 Marime text
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a unui bărbat, de 36 de ani, din Bacău, deținut în Penitenciarul Poart Albă la momentul săvârșirii faptei, la șase ani de închisoare cu executare (pedeapsă obținută prin contopire).
 
El a fost trimis în judecată pentru distrugere.
 
S-a reținut prin actul de sesizare în sarcina inculpatului că în timp ce se afla la Penitenciarul Poart Albă, în executarea unei pedepse privative de libertate, a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele din cameră în care se afla, punând astfel în pericol bunurile din cameră, precum și persoanele aflate în proximitatea camerei.
 
Fiind audiat, cel în cauză a recunoscut că, în timp ce se afla la Penitenciarul Poarta Albă, a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele, justificând fapta prin aceea că își dorea să fie transferat la Penitenciarul Slobozia.

Audiați în calitate de martori, gardienii care erau de tură în ziua respectivă au declarat că, în decembrie 2016, în timp ce se aflau de serviciu la secția E4 în cadrul Penitenciarului, au simțit miros de fum în dreptul unei camere, motiv pentru care au deschis ușa camerei respective și l-au surprins pe deținut cu o brichetă aprinsă în mână în timp ce ardea o saltea.
 
La momentul la care l-a întrerupt pe deținut din acțiunea de a aprinde salteaua patului cu o brichetă, salteaua era aprinsă în proporție de 10% și a apreciat că dacă nu intervenea, aceasta ar fi ars în întregime, întrucât era alcătuită din material textil și burete, materiale ușor inflamabile. Totodată, martorii au mai arătat că la momentul la care au intrat în cameră, era mult fum, iar aerul era irespirabil.

Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a bărbatului la șase ani de închisoare cu executare (pedeapsă obținută prin contopire).
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii