Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panait Şamata, director adjunct APIA Constanţa, trimis în judecată de către DNA. Judecătorii au constatat neregularitatea rechizitoriului

ro

08 Nov, 2017 00:00 2956 Marime text
Veste mai puţin plăcută pentru Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei!
 
Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au constatat neregularitatea actului de sesizare a instanţei în cazul lui Panait Şamata, la data presupuselor fapte consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea - Centrul Local Baia, director executiv adjunct APIA Constanţa.
 
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa arată că nu ar fi fost „descrisă, corespunzător dispoziţiilor art. 328 din Codul de procedură penală, în cuprinsul rechizitoriului cu nr. 859/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei - Serviciul Teritorial Constanţa din data de 15.05.2017, latura civilă, lipsind precizările privind compunerea prejudiciului total, cauzat de inculpatul Şamata Panait, bugetului naţional şi bugetului Uniunii Europene“. În termen de cinci zile de la comunicarea încheierii, procurorul DNA va preciza dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.
 
În cauză, Panait Şamata este suspectat de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obţinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că „în perioada 2011-2012, inculpatul Şamata Panait, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea, Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere zece înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente şi declaraţii) pe care le-a completat şi semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau ştiinţa lor“.
 
„De asemenea, în acelaşi context, inculpatul, în calitate de funcţionar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat şi semnat cererile depuse la sediul APIA Tulcea - Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de acelaşi consilier, prin înregistrarea şi includerea lor, cu rea-credinţă, în procedurile de aprobare subvenţii agricole pentru perioada 2011-2012. Aceste demersuri ale inculpatului Şamata Panait au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei doi fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene şi naţionale nerambursabile“, conform DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii