Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:37 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt ani de închisoare în primă instanță Elena Udrea vrea să-și trateze anumite probleme de sănătate în străinătate!

ro

12 Mar, 2021 00:00 1114 Marime text
  • Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit opt ani de închisoare, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, vrea să-și trateze anumite probleme de sănătate în străinătate!

Fostul ministru, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, a mers ieri la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, deoarece procurorii DNA au cerut ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar.

Ședința de judecată a fost secretă, la solicitarea Elenei Udrea. Conform presei centrale, avocatul ei a transmis că Udrea va menționa în sala de judecată aspecte intime din viața personală legate de probleme de sănătate care necesită tratament în străinătate.

Spre seară, Curtea Supremă a respins cererea DNA.

Recent, judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, a soluționat dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit opt ani de închisoare. Asta în timp ce Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare. Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Asta în timp ce Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, suspectat de luare de mită, a primit patru ani de închisoare.

Ioan Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.


În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.

Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.

Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.


Citește și

Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii