Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Tinere exploatate sexual Opt bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, arestați de Tribunalul Constanța. Acuzații grave

ro

02 Jul, 2020 07:56 6302 Marime text
  • Persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor ar fi recrutat mai multe tinere, printre care și minore, și le-ar fi adăpostit în locuințele lor, în scopul obținerii de foloase patrimoniale ca urmare a exploatării sexuale.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanța au organizat 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism.
 
Urmare a cercetărilor într-un dosar penal ce vizează infracțiunile de trafic de minoriși proxenetism, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, a reieșit faptul că persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor ar fi recrutat mai multe tinere, printre care și minore, și le-ar fi adăpostit în locuințele lor, în scopul obținerii de foloase patrimoniale ca urmare a exploatării sexuale.
 
Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de opt bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.
 
Aseară, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a celor opt persoane.
 
Iată decizia oficială a judecătorilor
 
Solutia pe scurt: Dosar nr. 3633/118/2020 Înch./01.07.2020 În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen., art. 226 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor (...)
, în prezent deţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01 iulie 2020 şi până la data de 30 iulie 2020 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpaţii (...)
de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de inculpaţii (...) de luare a măsurii preventive a controluluii judiciar. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 01 iulie 2020“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii