Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:59 16 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Recidivistul care și-a tăiat concubina în plină stradă, în Constanța, a fost arestat

ro

24 Aug, 2021 09:52 1564 Marime text
 
Judecătoria Constanța a decis arestarea preventivă a unui tânăr, în vârstă de 27 ani, recidivist, cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de violenţă în familie.
 
Mandatul de arestare nu este definitiv.
 
Oficial
 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr. 7210/P/2021. În baza art. 223 alin. 2 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului DIV, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.08.2021 până la data de 21.09.2021. In baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în camera de consiliu“.

 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului D. I.-V. s-au reținut următoarele:
 
În noaptea de 21/22.08.2021, în jurul orei 00:00, inculpatul D. I.-V. a agresat-o fizic pe concubina sa, S. M.-M., lovind-o de mai multe ori cu un obiect ascuţit tăietor la nivelul corpului şi al membrelor inferioare, în timp ce se afla pe o stradă din mun. Constanţa, leziunile traumatice astfel provocate punând în primejdie viața persoanei vătămate.
 
Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul D. I.-V.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor. 

Foto cu rol ilustrativ - sursa: arhivă ZIUA de Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii