Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Bărbatul, recidivist, care a agresat un adolescent în Culmea, trimis în judecată

ro

17 Oct, 2023 17:31 864 Marime text
Incident violent în satul Culmea din județul Constanța! 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța anunță trimitere în judecată pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii și liniștii publice. 

La data de 17.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului D.C.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21, lit. c din C. Pen., şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 din C. Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C. Pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen., se arată în comunicatul de presă pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.



Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța: 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

La data de 17.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului D.C.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21, lit. c din C. Pen., şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 din C. Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C. Pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.

În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

La data de 24.09.2023, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla pe strada Principală din satul Culmea, oraș Ovidiu, judeţul Constanța, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul D.C.V., în vârstă de 24 de ani, a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată D.A.L., în vârstă de 17 ani. Aceasta s-a dezechilibrat și a căzut la sol, lovindu-se cu capul de o bordură. Victima a suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare circa 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Totodată s-a reţinut că prin fapta comisă, ce a fost văzută de mai multe persoane, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

Inculpatul D.C.V. a săvârşit fapta în stare de recidivă postexecutorie, la 8 zile după ce a fost liberat la termen dintr-un penitenciar, unde executase o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu, distrugere, și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 24.08.2023 el fusese trimis în judecată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea a două infracţiuni de evadare, reţinându-se că la datele de 21.05.2022 şi 10.07.2022, fiind arestat la domiciliu, a părăsit locuinţa sa din satul Culmea.

La data de 03.10.2023 inculpatul D.C.V. a fost de asemenea trimis în judecată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru comiterea unei infracţiuni de ultraj, constând în aceea că la data de 11.12.2021 a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea unui agent de poliţie.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.- se arată în comunicatul citat.  


Citește și:

Agresată fizic de concubin. Cazul unei femei care s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii