Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Pistolarul de la CET va fi pus în libertate! Propunerea de arestare, respinsă ca neîntemeiată (FOTO+VIDEO)

ro

24 Nov, 2021 20:10 2143 Marime text
  • Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea procurorilor, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere în formă continuată, (11 acte materiale), şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
  •  


Tânărul acuzat că ar fi tras cu un pistol de tip airsoft, pe Aleea Albatrosului din municipiul Constanța, distrugând mai multe autoturisme, precum și geamul unui imobil, va fi cercetat sub control judiciar.


 
În această seară, Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul nr. 10395/P/2021, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat (...), sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere în formă continuată, (11 acte materiale), şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 


Pe cale de consecință, Judecătoria Constanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, față de care  a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24.11.2021 până la data de 22.01.2022 inclusiv.


 
Obligații


 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

 

Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:
- să nu depăşească limita teritorială a municipiului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;
- să comunice periodic, respectiv lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.


 

„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.

 

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.

 
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor implicate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
 Scandaluri, înjunghieri și distrugeri Cine este pistolarul de la CET și în ce scandaluri a mai fost implicat!
 
  EXCLUSIV A fost prins bărbatul care a tras cu un pistol în mai multe mașini parcate în zona CET din Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii