Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O primă victorie în instanţă pentru Iusein Visel, fostul primar din Dobromir. Ce spune prefectul Adrian Nicolaescu

ro

10 Mar, 2017 11:19 4083 Marime text
Tribunalul Constanţa a admis actiunea formulată de Iusein Visel, fostul primar din Dobromir. Pe cale de consecinţă, instanţa a anulat ordinul nr. 500/13 10 2016 emis de Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa.

Decizia este definitivă.

Cu toate acestea, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, ne-a declarat faptul că Iusein Visel nu se poate întoarce la primărie. Şi asta pentru că în cazul lui Visel  au fost emise doua ordine de încetare a mandatului. Instanţa a anulat un ordin, respectiv pe cel  privind incompatibilitatea. Procesul privind celălalt ordin de încetare a mandatului are primul termen în aprilie. 

Amintim că în luna octombrie 2016, prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a semnat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului Primarului comunei Dobromir, Iusein Visel.
 
„Având în vedere adresa nr.125/BIRP/06.10.2016 a Curţii de Apel Constanţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, Decizia Penală nr. 978/P/28.10.2016 pronunțată de Curtea de Apel Constanța, Decizia Curții Constituționale nr. 536/06.07.2016 și Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 18/08.06.2015 din care reiese că dispozițiile art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali se aplică în cazul condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, Prefectul judeţului Constanţa, domnul Adrian Viorel Nicolaescu, a emis Ordinul nr.500/2016 prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului Primarului comunei Dobromir, domnul Iusein Visel“, anunţa cancelaria prefectului, într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa.

În octombrie 2015,  judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, au decis condamnarea definitivă, la şase luni de închisoare cu suspendare, a fostului primar din comuna Dobromir, Iusein Visel. Sentinţa este definitivă.
 
Tot ieri, în aceeaşi cauză, Iana Stănuţa, fostul secretar al Primăriei, a luat opt luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.
 
Iusein Visel şi Iana Stănuţa au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru că ar fi eliberat documente false.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii