Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:09 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parte din Moșia Techirghiol, revendicată în instanță de urmașii aristocratului George baron de Löwendal. Lipsește raportul de expertiză

ro

11 Mar, 2021 00:00 2214 Marime text
  • Dosarul civil a fost înregistrat la instanță sub numărul 20896/3/2019, iar reclamantele sunt Ioana Lucia Harca și Ariadna Ruxandra Löwendal-Dănilă (nepoata artistului, fiica Irinei Dall, dar și președinte al Fundației Löwendal).
  • Suprafața revendicată este „Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirghiol, proprietatea Eforia Spitalelor Civile“, după cum se arată în actele de la instanță.
  • Judecătorii Secției civile au decis acordarea unui nou termen la data de 11 mai 2021, după mai multe înfățișari la care a lipsit raportul de expertiză.
Procesul în care urmașii pictorului George baron de Löwendal revendică mai multe terenuri din județul Constanța, ce făceau parte din „Moșia Techirghiol“, a fost amânat, la Tribunalul Constanța.
 
Judecătorii Secției civile au decis acordarea unui nou termen la data de 11 mai 2021, după mai multe înfățișari la care a lipsit raportul de expertiză. La ultimul termen, magistrații au hotărât să revină cu adresă la expert.
 
Dosarul civil a fost înregistrat la instanță sub numărul 20896/3/2019. Inițial, acesta s-a aflat pe rolul instanțelor bucureștene și ulterior a fost transmis Tribunalului Constanța.
 

Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, pârâtă

 
Părți în procesul civil sunt Ioana Lucia Harca și Ariadna Ruxandra Löwendal-Dănilă (nepoata artistului, fiica Irinei Dall, dar și președinte al Fundației Löwendal), în calitate de reclamant și, de partea opusă, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.
 
Proprietatea din județul Constanța ce face obiectul dosarului este moștenire din partea soțului primei fiice a artistului, Lydia Löwendal-Papae, arhitectul Radu Mihai Papae.
 
Mai exact, proprietatea în discuție se află în Eforie Nord, fiind vorba despre „Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirghiol, proprietatea Eforia Spitalelor Civile“, după cum se arată în actele de la instanță.
 

Proces din 2009

 
Dosarul din 2019 reprezintă, de fapt, o continuare a acțiunii inițiale în instanță, deschisă încă din anul 2009, când cele două moștenitoare s-au judecat inițial cu municipalitatea din Eforie pentru imobilul în discuție și au obținut în instanță obligarea acesteia la acordarea de despăgubiri, terenul neputând fi restituit în natură.
 
În noul dosar, potrivit Jurindex, cele două moștenitoare au formulat contestație împotriva deciziei de compensare emisă de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor în legătură cu proprietatea din Eforie.
 

Astfel, acestea au solicitat „să se dispună modificarea decizie atacate si stabilirea unui număr de puncte corespunzător pentru imobilul reprezentat de Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirgiol, proprietatea Eforia Spitalelor Civile, situat în Eforie Nord, jud. Constanța“, conform www.rolii.ro.
 
Așa cum am menționat anterior, dosarul din 2019 a fost înregistrat inițial pe rolul Tribunalului București, însă judecătorii din Capitală au decis declinarea competenței în favoarea Tribunalului Constanța.
 
Expertiza în cauză a fost decisă încă de anul trecut, din luna mai, însă raportul nu a fost depus încă la dosar.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța, indiferent care va fi aceasta, va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Citește și:

Ce revendică urmașii aristocratului George baron de Löwendal în județul Constanța. Acuzații de subevaluare
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii