Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații de subevaluare Urmașii aristocratului George baron de Löwendal ajung la Curtea de Apel pentru fostele moșii din județul Constanța

ro

15 Sep, 2021 00:00 1945 Marime text
  • Cazul a ajuns pe rolul Curții de Apel, unde va fi analizat la data de 24 noiembrie 2021.
  • Tribunalul Constanța a decis, în această vară, ca familia aristocratului să primească despăgubiri în valoare de 345.245 de lei, după ce moștenitorii acuzaseră faptul că „în mod greșit pârâta (nr., Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor) a încadrat terenul ca fiind agricol, în loc de «curți construcții», cum ar fi fost legal“.
  • Proprietatea din județul Constanța ce face obiectul dosarului este moștenire din partea soțului primei fiice a artistului, Lydia Löwendal-Papae, arhitectul Radu Mihai Papae.
 
Nemulțumiri în cazul soluției dictate de Tribunalul Constanța în procesul privind fostele moșii din județul Constanța ce aparțineau familiei aristocratului George baron de Löwendal!
 
Atât familia cunoscutului aristocrat George Löwendal, cât și Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor au declarat apel împotriva deciziei pronunțate de prima instanță.
 
În această situație, cazul a ajuns pe rolul Curții de Apel, unde va fi analizat la data de 24 noiembrie 2021.
 
Amintim, Tribunalul Constanța a decis, în această vară, ca familia aristocratului să primească despăgubiri în valoare de 345.245 de lei, după ce moștenitorii acuzaseră faptul că „în mod greșit pârâta (nr., Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor) a încadrat terenul ca fiind agricol, în loc de «curți construcții», cum ar fi fost legal“.
 
Eforia Spitalelor Civile
 
Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 20896/3/2019, soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța la data de 10 iunie 2021.
 
Părți în procesul civil sunt Ioana Lucia Harca și Ariadna Ruxandra Löwendal-Dănilă (nepoata artistului, fiica Irinei Dall, dar și președinte al Fundației Löwendal), în calitate de reclamant și, de partea opusă, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.
 
Proprietatea din județul Constanța ce face obiectul dosarului este moștenire din partea soțului primei fiice a artistului, Lydia Löwendal-Papae, arhitectul Radu Mihai Papae.
 
Astfel, judecătorii Tribunalului au ajuns la concluzia că urmașii aristocratului au dreptate în procesul intentat CNCI și au decis ca autoritatea de compensare să fie obligată la acordarea unor despăgubiri de 345.245 de puncte, reprezentând tot atâția lei.
 
Facem aici precizarea că urmașii renumitului aristocrat se adresaseră instanței dată fiind suma de circa 50.000 de euro pe care CNCI o stabilise pentru despăgubiri, după încadrarea terenului în categoria celor agricole. În proces, reclamanții au susținut că terenul în cauză ar fi trebuit să fie încadrat drept „curți, construcții“.
 
Proprietatea în discuție se află în Eforie Nord, fiind vorba despre „Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirghiol, proprietatea Eforia Spitalelor Civile“, potrivit Hotărârii nr. 2554/2019 a Tribunalului București, document citat pe Jurindex.
 
Indiferent care va fi soluția Curții de Apel Constanța, aceasta va putea fi atacată de părțile interesate la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Vechiul Hotel Bulevard, motiv de judecată între juniorul Muntmark și Municipiul Constanța. Cine a câștigat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii