Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă care s-a aflat în atenția procurorilor DNA a acționat în instanță Municipiul Constanța prin primar

ro

14 Sep, 2021 00:00 1038 Marime text⦁ Obiectul dosarului este suspendare executare act administrativ dispoziția nr.4525/04.08.2021, emisă de primarul municipiului Constanța
⦁ Pârâți în dosar sunt primarul municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin primar


SC Perun Solution SRL a înregistrat dosarul nr. 6870/118/2021 la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța.
Obiectul dosarului este suspendare executare act administrativ dispoziția nr.4525/04.08.2021, emisă de primarul municipiului Constanța.

Pârâți în dosar sunt primarul municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin primar.

Perun Solution SRL este o firmă înființată în anul 2012, cu sediul social în Mamaia, în incinta hotelului Laguna, bulevardul Mamaia nr. 341 A.
Firma se ocupă de „comerţ cu ridicata nespecializat”.

În 2017, societatea a s-a aflat în atenția procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Constanța într-un dosar în care aceștia au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Andi Sergiu Babinciu, administrator al SC Romanian Village Development - Smart Solutions SA.


Alături de acesta, au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, administratorii SC Gold Consult SA, SC Perun Solution SRL și alții. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

DNA Constanța acuză! Cine sunt firmele trimise în judecată în dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii