Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:56 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O cunoscută plajă din Constanța și-a schimbat proprietarul! După 21 de ani de la intabularea dreptului de proprietate și cinci de proces (document)

ro

27 Oct, 2021 00:00 5340 Marime text
  • În Secțiunea Document puteți consulta integral Hotărârea 2191/2021 a Tribunalului Constanța, rămasă definitivă, document prin care plaja a revenit în proprietatea Statului Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
  • Este vorba despre Plaja Trei Papuci (în suprafață de 30.523 mp), situată între străzile Ion Rațiu la nord și strada Bucovinei la sud, a revenit Statului Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
  • Decizia a fost pronunțată în dosarul 6105/118/2016* și nu a fost atacată în apel de reprezentanții municipalității.
 
Binecunoscuta plajă Trei Papuci, din Constanța, și-a schimbat oficial proprietarul!
 
Recent, aceasta a revenit oficial în proprietatea Statului Român și în administrarea ANAR-ABADL, după ce Municipiul Constanța își intabulase dreptul de proprietate asupra a mii de metri pătrați de plajă prin HCL Constanța nr. 16/2000.
 
Decizia privind revenirea plajei în proprietatea Statului Român a fost luată de Tribunalul Constanța, Secția I Civilă, în Completul Fond civil 11 al instanței, prezidat de magistratul Ramona Izabela Spînoche.
 
Hotărârea nr. 2191/2021 a fost pronunțată în dosarul civil 6105/118/2016*, aflat pe rolul instanțelor din Constanța de circa cinci ani.
 
În acest proces, Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral s-a judecat cu Municipiul Constanța prin Primar și, respectiv, Consiliul Local Constanța, pentru a lua plaja înapoi.
 
Foarte important, plaja a revenit în proprietatea Statului Român după ce decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă, în cauză nefiind declarat apel de către reprezentanții municipalității.
 
S-a dispus rectificarea cărților funciare
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Biroul de Informare și Relații Publice al Tribunalului Constanța, în dosarul 6105/118/2016*, hotărârea a rămas definitivă la data de 17 august 2021, iar încheierea de îndreptare în data de 24.07.2021.

 
Astfel, în Hotărârea nr. 2191/2021 a Tribunalului Constanța, se arată că instanța „obligă pârâţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local al municipiului Constanţa să lase reclamantului Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, în deplină proprietate reclamantei Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, în deplină administrare, terenul în suprafață totală de 30.523 mp, reprezentând plajă, situat în zona dintre str.Ion Raţiu la nord şi str.Bucovinei la sud, identificat prin raportul de expertiză tehnică topografică întocmit de expert ing.Păun Gabriela Laura“.
 
În continuare, instanța „dispune rectificarea cărților funciare 17213, 17220,17221, 238006, 230063, 236029 ale Municipiului Constanţa, în sensul radierii mențiunilor de înscriere a dreptului de proprietate în favoarea Municipiului Constanţa, asupra terenului în suprafață totală de 30.523 mp, reprezentând plajă, situat în zona dintre str.Ion Raţiu la nord şi str.Bucovinei la sud, identificat prin raportul de expertiză tehnică topografică întocmit de expert ing.Păun Gabriela Laura“.
 
Cu toate că a fost pronunțată în primă instanță, decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă, căci nu s-a formulat calea de atac.
 
În aceste condiții, Plaja Trei Papuci (în suprafață de 30.523 mp), situată între străzile Ion Rațiu la nord și strada Bucovinei la sud, a revenit Statului Român prin Ministerul Finanțelor Publice.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Explicațiile judecătorilor
Hotărârea care ar putea afecta mii de metri pătrați din falezele și plajele din Constanța! (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii