Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O conduită morală ireproșabilă“ Forțe proaspete pentru Anticorupția constănțeană

ro

28 Aug, 2020 00:00 1885 Marime text
  • Persoana care își dorește postul trebuie să nu fi fost sancționată disciplinară, să aibă o bună pregătire profesională și să aibă o conduită morală ireproșabilă.
  • Se cere o vechime de cel puțin zece ani în funcția de procuror sau judecător.
  • Alături de postul de la Constanța, au mai fost scoase la concurs, în total 37 de posturi de procuror DNA.
Echipa procurorilor anticorupție de la malul mării se mărește. Un nou post de execuție în cadrul Serviciul Teritorial Anticorupție Constanța al DNA a fost pus la bătaie de forumul suprem al magistraților.
Acesta va fi ocupat în urma concursului organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, iar persoana care își dorește postul trebuie să nu fi fost sancționată disciplinară, să aibă o bună pregătire profesională și să aibă o conduită morală ireproșabilă. De asemenea, magistratul care își dorește postul trebuie să aibă o vechime de cel puțin zece ani în funcția de procuror sau judecător.
Concursul constă într-un interviu și o probă având ca obiect evaluarea a cinci rechizitorii sau a a altor acte profesionale alese aleatoriu, precum și a altor acte întocmite de candidați și considerate relevante de aceștia, din ultimii cinci ani de activitate.
Alături de postul de la Constanța, au mai fost scoase la concurs, în total 37 de posturi de procuror DNA, în cadrul Structurii Centrale, dar și la alte servicii teritoriale din țară.
Înscrierea candidaților se face până la data de 31august, cel târziu, iar aceștia trebuie să trimită, o dată cu cererea de înscriere, și un CV, actele întocmite de ei pe care le vor supun evaluării comisiei, dar și declarații potrivit cărora nu au fost ofițeri, informatori ori colaboratori ai serviciilor de informații.
La data de 7 septembrie va fi publicată lista inițială a candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs.

Citește și:

Percheziții ale procurorilor anticorupție constănțeni la Eforie. Oficial, de la Direcția Națională Anticorupție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii