Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu-și poate exercita mandatul de consilier local Un membru PSD de la Hârșova își caută dreptatea în instanța de judecată!

ro

14 Feb, 2024 17:00 777 Marime text
  • Cornel Bulancea membru PSD Hârșova a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios administrativ şi fiscal, dosarul cu nr. unic 123/842/2024, având ca obiect ordonanţă preşedinţială
  • Pârâți în dosar sunt secretarul genernal al orașului Hârșova, primarul orașului Hârșova și Consiliul Local al orașului Hârșova
  • Bulancea susține că deși a depus juramântul la 6 iunie 2022 , cf art. 204 alin 15 din Codul administrative, nu a fost convocat la ședintele Consiliului local Hârșova și nu-și poate exercita mandatul de consilier local
 

Cornel Bulancea membru PSD Hârșova a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios administrativ şi fiscal, dosarul cu nr. unic 123/842/2024, având ca obiect ordonanţă preşedinţială.

Magistrații nu au stabilit deocamdată termen în acest dosar.

Pârâți în dosar sunt secretarul general al orașului Hârșova, primarul orașului Hârșova și Consiliul Local al orașului Hârșova.

Reamintim, în urmă cu câteva luni, Cornel Bulancea membru PSD Hârșova a transmis un memoriu Comisiei de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților prin care le-a adus la cunoștintă situația sa, una inedită la nivel de țară.

Ulterior, președintele Comisiei, deputatul PSD Steluța Cătăniciu i-a adus la cunoștință petentului că au solicitat Prefecturii Constanța să dispună analiza cazului său și să identifice modul de soluționare, pe care să-l comunice cât mai curând, fundamentat legal.

Bulancea susține că deși a depus juramântul la 6 iunie 2022, cf. art. 204 alin 15 din Codul administrative, nu a fost convocat la ședintele Consiliului local Hârșova și nu-și poate exercita mandatul de consilier local.

Bulancea a acuzat că cei care se opun exercitării mandatului său ar fi primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, în complicitate cu Prefectura Constanța.

La finalul anului 2023, Bulancea face o nouă sesizare către Primul ministru al României, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Curtea de Conturi, IPJ Constanța, Instituția Prefectului județului Constanța și către Direcția Generală Anticorupție și Serviciul județean anticorupție Constanța și cere să fie luate măsurile legale și să fie aplicate sancțiunile corespunzatoare, față de neafișarea pe site-ul primăriei Hârșova a procesului verbal din 06-06-2022, atunci când acesta susține că a depus jurământul în calitate de consilier local, în conformitate cu art. 204 alin. 15 din OUG 57/2019 .
 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Secretarul orașului Hârșova nu l-a inclus în categoria consilierilor locali Bulancea amenință cu demisia din calitatea de consilier dar și din cea de membru PSD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii