Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:49 02 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Notarul public Horia Botezatu, trimis în judecată de către DNA. Cauza, amânată

ro

26 Feb, 2018 00:00 1498 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au acordat un nou termen în dosarul notarului public Horia Botezatu, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Horia Botezatu este acuzat de fals intelectual în formă continuată (81 de acte materiale).
 
Cauza se va afla din nou în atenţia magistraţilor luna viitoare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns mai mulţi angajaţi să renunţe la drepturile câştigate, în valoare totală estimată de cel puţin 1.411.200 de lei, prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens.
 
Astfel, în perioada august 2012 - octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals, în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajaţii respectivi au declarat în faţa sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declaraţiile de renunţare la drept şi au consimţit la autentificarea lor, deşi, în realitate, aceste persoane au semnat declaraţiile de renunţare la drept în faţa unor salariaţi ai compartimentului resurse umane şi ai oficiului juridic din cadrul societăţii respective.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în cursul anului 2016, inculpatul Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii