Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:49 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Botezatu, notarul public trimis în judecată de DNA Constanţa, condamnat! Apelul dosarului, în octombrie

ro

30 Jul, 2019 00:00 3395 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit un nou termen în apelul dosarului în care Horia Botezatu, notar public, a fost condamnat în primă instanţă, la Curtea de Apel Constanţa, la şapte luni de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual în formă continuată.
 
Cauza se va afla din nou în faţa magistraţilor pe data de 11 octombrie. Oricare va fi decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a României, ea va fi definitivă.
 
Amintim că Horia Botezatu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns mai mulţi angajaţi să renunţe la drepturile câştigate, în valoare totală estimată de cel puţin 1.411.200 de lei, prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens.
 
Astfel, în perioada august 2012 - octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals, în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajaţii respectivi au declarat în faţa sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declaraţiile de renunţare la drept şi au consimţit la autentificarea lor, deşi, în realitate, aceste persoane au semnat declaraţiile de renunţare la drept în faţa unor salariaţi ai compartimentului resurse umane şi ai oficiului juridic din cadrul societăţii respective.
 
În 2016, inculpatul Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată. Dosarul acestuia se află pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru data de 24 septembrie.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii