Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata notarului public Horia Botezatu, din Constanţa. Decizia nu este definitivă (rechizitoriu)

ro

19 Oct, 2017 00:00 3787 Marime text
Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au dispus, ieri, în primă instanţă, începerea judecăţii în dosarul în care notarul public Horia Botezatu a fost deferit Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Notarul public Horia Botezatu a fost acuzat de fals intelectual în formă continuată (81 de acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns mai mulţi angajaţi să renunţe la drepturile câştigate, în valoare totală estimată de cel puţin 1.411.200 de lei, prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens.
 
Astfel, în perioada august 2012 - octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals, în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajaţii respectivi au declarat în faţa sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declaraţiile de renunţare la drept şi au consimţit la autentificarea lor, deşi, în realitate, aceste persoane au semnat declaraţiile de renunţare la drept în faţa unor salariaţi ai compartimentului resurse umane şi ai oficiului juridic din cadrul societăţii respective.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în cursul anului 2016, inculpatul Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.
 
Citeşte şi: 
 
Aproape 200 de angajaţi ai SOCEP ar fi fost şantajaţi DNA Constanţa explică de ce l-a trimis în judecată pe notarul public Horia Botezatu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii