Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa încearcă și la Curtea de Apel Galați. Cere 50 de milioane de euro. De la cine și pentru ce

ro

09 Jan, 2021 00:00 625 Marime text
  • Cauza vizează celebrele datorii istorice legate de serviciul public de alimentare cu energie termică.

Municipiul Constanţa prin Primar a contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Galați prin intermediul căreia au respins acțiunea formulată de municipalitate în contradictoriu cu Guvernul României şi Ministerului Energiei solicitând 50 de milioane de euro. Contestația Municipiului Constanţa va fi trimisă spre soluționare Curții de Apel Galați.
 
Cauza vizează celebrele datorii istorice legate de serviciul public de alimentare cu energie termică.
 

„Prejudiciul suferit de Municipiul Constanţa“

 
Potrivit cererii de chemare în judecată, cele 50 de milioane de euro reprezintă despăgubiri pentru prejudiciul suferit de Municipiul Constanţa ca urmare a „încălcării prevederilor memorandumului Guvernului României nr. 5018/21.03.2013, adoptat în şedinţa Guvernului din data de 27.03.2013“. Mai mult decât atât, Municipiul Constanţa prin Primar cere Guvernului României şi Ministerului Energiei să achite cheltuielile de judecată.
 

„Necesitatea salvgardării interesului public local la nivelul Municipiului Constanţa“ 

 
Tot în motivarea acţiunii, Municipiul Constanţa prin Primar a arătat, în esenţă, că prezentul demers judiciar este motivat de necesitatea salvgardării interesului public local la nivelul Municipiului Constanţa, privind funcţionarea serviciului public de alimentare cu energie termică, în parametrii calitativi şi financiari optimi, fără întreruperi şi în condiţii depline de securitate a furnizării.
 
Municipiul Constanţa a mai menţionat că procesul urmăreşte crearea condiţiilor necesare pentru autorităţile locale ale Municipiului ca, în exercitarea atribuţiilor legale stabilite în sarcina acestora, în domeniul asigurării funcţionării serviciului public de alimentare cu energie termică, să „obţină recunoaşterea încălcării drepturilor şi intereselor legitime, prin abstenţiunile şi acţiunile autorităţilor publice pârâte, şi, drept urmare, stabilirea unei despăgubiri şi obligarea pârâţilor la plata acesteia“, conform magistraţilor.
 

Soluţii alternative

 
În final, Municipiul Constanţa a mai arătat că cele 50 de milioane de euro vor permite, printre altele, implementarea unei soluţii alternative (ca urmare a imposibilităţii de implementare a celei stabilite prin Memorandumul Guvernului României) pentru asigurarea securităţii furnizării serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Constanţa.
 
Sursa: rolii.ro
 
Magistrații Tribunalului Galați au respins cererea Municipiului Constanţa, ca neîntemeiată.

 
Citește și
 
Avocata Ovanesian a ajuns acolo unde și-a dorit. Este administrator public al Constanței

Vergil Chițac acuze privind panourile publicitare și ... vine Roata la rând

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii