Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța a pierdut definitiv procesul legat de body-cam-urile polițiștilor locali (MINUTA)

ro

14 Feb, 2023 14:04 3878 Marime text
Poliția Locală Constanța - sursa foto Primăria Constanța

UAT Municipiul Constanța a pierdut definitiv procesul legat de body-cam-urile polițiștilor locali după ce azi, 14 februarie 2023, Curtea de Apel Constanța a admis apelul declarat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Curtea a admis astăzi apelul declarat de ANPDCP și a schimbat hotărârea inițială a Tribunalului Constanța, care dădea dreptate primăriei.
 
Iată minuta deciziei pronunțate în urmă cu scurt timp în dosarul 509/118/2022:
 
[În numele legii, instanța] admite apelul. Schimbă în parte sentința apelată. Respinge ca nefondată contestația formulată de reclamanta UAT Municipiul Constanța în contradictoriu cu pârâta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Menține dispozițiile sentinței apelate cu privire la respingerea excepțiilor lipsei de obiect și lipsei de interes, invocate de pârâta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Definitivă.
 
Decizia de azi a Curții de Apel este definitivă.
 
Amintim, ANSPDCP a dispus ca „operatorul UAT Municipiul Constanța, reprezentat prin Primar, pentru Direcţia Generală de Poliţie Locală Constanţa, să înceteze orice operaţiune sau set de operaţiuni de prelucrare de date cu caracter personal efectuate prin intermediul sistemelor audio-video de tip body-worn camera şi să şterargă datele cu caracter personal din sistemul de evidenţă a datelor cu caracter personal constituit în acest scop“.
 
Măsura a fost dispusă prin Decizia nr. 3/04.01.2022 a Autorității, fiind însă contestată cu succes (în primă instanță) de către Primăria Constanța.
 
Astăzi, dosarul cu indicativul 509/118/2022, care vizează procesul Primăriei Constanța cu Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal privind camerele din dotarea polițiștilor locali, a fost soluționat definitiv de către judecători.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii