Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:59 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moldovanu, fostul director al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“, obligat în primă instanţă să plătească instituţiei o mică avere

ro

23 Mar, 2017 00:00 1846 Marime text
Reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ l-au chemat la judecată pe Cristian Carsium Moldovanu în iulie 2015, primele soluţii fiind date de către instanţa de fond
 
Decizii nefavorabile în instanţă pentru Cristian Carsium Moldovanu, fostul director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK)! În prezent, Moldovanu este membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului.
 
Într-unul dintre dosare, ce a avut ca obiect „îmbogăţirea fără justă cauză“, Gabriel Neacşu, judecător al Judecătoriei Constanţa, a admis acţiunea formulată de către reprezentanţii AIMK şi a dispus obligarea lui Cristian Carsium Moldovanu „la plata sumei de 17.790 de lei, reprezentând indemnizaţia corespunzătoare calităţii de membru executiv în Consiliul de Administraţie, pentru perioada iunie - octombrie 2013“. Decizia Judecătoriei a fost atacată de Moldovanu la instanţa superioară, respectiv la Tribunalul Constanţa. Contestaţia fostului director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ a fost înregistrată ieri la Tribunalul Constanţa, însă, până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

„Prejudiciu: 171.530 de lei - cheltuieli aferente angajării a 20 de persoane“ 

Într-un alt dosar, cauză aflată de această dată pe masa judecătoarei Nicoleta Melentina Mirică, din Tribunalul Constanţa, instanţa a admis „acţiunea astfel cum a fost completată şi precizată formulată de reclamantul Aeroportul Internaţional «Mihail Kogălniceanu» SA în contradictoriu cu pârâtul Moldovanu Cristian Carsium“ şi a dispus obligarea acestuia „la plata în favoarea reclamantului a sumei de 171.530 de lei reprezentând contravaloarea prejudiciului constând în cheltuieli de personal aferente angajării unui număr de 20 persoane“. Moldovanu a fost obligat şi la plata în favoarea reclamantului Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA a sumei de 4.535,60 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Deciziile primelor instanţe, atacate 

Nemulţumit, Cristian Carsium Moldovanu a atacat şi această decizie la instanţa superioară. Acţiunea fostului şef al AIMK a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Conform portalului instanţelor de judecată, până în prezent nu a fost stabilit un prim termen.
 
Contactat telefonic, Cristian Carsium Moldovanu, fostul director al AIMK, nu a dorit să comenteze deciziile celor două instanţe, menţionând că ce are de spus va spune în faţa judecătorilor.

Reporter, purtător de cuvânt al CJC şi director de aeroport 

Cristian Carsium Moldovanu, fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, a devenit director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ în iunie 2013. În noiembrie 2014, el şi-a dat demisia. Acesta s-a angajat în cadrul CJC după ce lucrase ca reporter la Radio Neptun şi la Jurnal de Constanţa, în 2004. A devenit purtător de cuvânt al CJC, iar în decembrie 2007, la propunerea preşedintelui instituţiei, a fost numit reprezentant al Judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“.

Înlocuit de Ionuţ Bogdan Artagea 

La acea vreme, numirea s-a făcut ţinând cont că CJC tocmai intrase în posesia a 20% dintre acţiunile Aeroportului. La începutul anului 2013, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie, iar acelaşi consiliu l-a desemnat în funcţia de director general. Pe 17 noiembrie 2014, acesta şi-a dat demisia. În aceeaşi zi, Consiliul de Administraţie al AIMK a decis numirea unui director general interimar, în persoana lui Ionuţ Bogdan Artagea, director operaţional în cadrul instituţiei.

Citeşte şi: 

Aeroportul Mihail Kogălniceanu are un nou director general interimar

Cristian Moldovanu, fostul şef al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“, chemat la judecată pentru „îmbogăţire fără justă cauză“

"Îl scoatem afară cu pietre"
Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu a întrerupt negocierea contractului individual de muncă

Ti-a placut articolul?

Comentarii