Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:15 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Moldovanu, fostul şef al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“, chemat la judecată pentru „îmbogăţire fără justă cauză“

ro

11 Aug, 2015 00:00 3674 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa există trei dosare în care fostul director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK), Cristian Carsium Moldovanu, a fost dat în judecată de actuala conducere.
 
Pe data de 29 iulie 2015, a fost înregistrat dosarul nr. 19670/212/2015, secţia Civilă, cu obiectul „acţiune în răspundere contractuală - pretenţii“. Părţile dosarului sunt: SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA - reclamant şi Cristian Carsium Moldovanu - pârât. A doua zi, pe 30 iulie, a fost înregistrat dosarul nr. 19813/212/2015, secţia Civilă, cu obiectul „îmbogăţirea fără justă cauză“. Părţi în dosar apar SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA, în calitate de reclamant, şi Cristian Carsium Moldovanu, în calitate de pârât. În aceeaşi zi, a fost înregistrat şi dosarul nr. 19812/212/2015, secţia Civilă, cu obiectul „acţiune în răspundere contractuală“. Reclamant este tot SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA, iar pârât, acelaşi Cristian Carsium Moldovanu.
 
Contactat telefonic, Cristian Moldovanu a declarat că nu a primit încă nicio notificare de la instanţă. „Nu am primit nimic. Aştept înştiinţările de la instanţă“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, fostul director al aeroportului. „Este vorba despre raportul Curţii de Conturi care a avut ca obiect angajările ilegale la aeroport, ceea ce a cauzat un prejudiciu. Am urmat procedura normală. Ne-am întâlnit cu domnul Moldovanu pentru a rezolva pe cale amiabilă problema, apoi ne-am adresat instanţei. Instanţa va spune dacă are sau nu dreptate Curtea de Conturi “, a precizat Ionuţ Bogdan Artagea, actualul director al AIMK. 

Adunarea Generală a Acţionarilor, pe 9 septembrie


De altfel, SC Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pe data de 9 septembrie, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, situat pe bulevardul Dinicu Golescu nr. 38. Pe ordinea de zi se află trei proiecte. Primul are ca obiect avizarea proiectului de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA. De asemenea, acţionarii vor fi informaţi cu privire la înaintarea de către SN AIMK SA a acţiunii civile în răspundere contractuală împotriva lui Cristian Carsium Moldoveanu, în temeiul articolului 1350, Cod civil. Cel de-al treilea punct de pe ordinea de zi se referă la informarea acţionarilor cu privire la aspectele sesizate de către Sindicatul Liber al AIMK prin adresa înregistrată sub numărul 5/3250/2.06.2015. În cazul în care condiţiile de cvorum nu se vor întruni la data menţionată - 9 septembrie -, AGOA societăţii se va ţine pe data de 10 septembrie, la aceeaşi adresă şi cu aceeaşi ordine de zi.

Cine este Cristian Moldovanu

Carsium Cristian Moldovanu, fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, a devenit director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ în iunie 2013. Acesta s-a angajat în cadrul CJC după ce lucrase ca reporter la Radio Neptun şi la Jurnal de Constanţa, în 2004. A devenit purtător de cuvânt al CJC, iar în decembrie 2007, la propunerea preşedintelui instituţiei, a fost numit reprezentant al Judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“. La acea vreme, numirea s-a făcut ţinând cont că CJC tocmai intrase în posesia a 20% dintre acţiunile aeroportului. La începutul anului 2013, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie, iar acelaşi consiliu l-a desemnat în funcţia de director general. Pe 17 noiembrie 2014, acesta şi-a dat demisia. În aceeaşi zi, Consiliul de Administraţie al AIMK a decis numirea unui director general interimar, în persoana lui Ionuţ Bogdan Artagea, director operaţional în cadrul instituţiei.

Citeşte şi

Aeroportul Mihail Kogălniceanu are un nou director general interimar

UPDATE. E convocat CA-ul extraordinary: Moldovanu a demisionat de la conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu

„Îl scoatem afară cu pietre“: Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu a întrerupt negocierea contractului individual de muncă

Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în atenţia Corpului de Control al Ministerului Transporturilor

Breșă de securitate la Aeroportul Mihail Kogălniceanu: Directorul Cristian Moldovanu nu deține certificat ORNISS?

Ti-a placut articolul?

Comentarii