Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu ar putea fi eliberat! Totul se decide azi (VIDEO)

ro

17 Jan, 2022 00:00 3055 Marime text

 
  • Minorul - care azi ar putea fi pus în libertate - este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, potrivit căruia „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani“.
 
 
Minorul, de 15 ani, din Constanța, aflat în stare de arest preventiv, acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu ar putea fi eliberat azi de Judecătoria Constanța! Copilul a formulat o cerere de înlocuire a măsură preventive sub imperiul căruia se află (respectiv arestul preventiv) cu una mai blândă: arest la domiciliu ori control judiciar.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Tribunalul Constanța.
 
În continuare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța continuă cercetările specifice în dosarul penal.
 
Incendiul care a distrus blocul situat pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța a avut loc la data de 16 decembrie 2021.
 
De la doi la șapte ani de închisoare
 
Minorul - care azi ar putea fi pus în libertate - este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, potrivit căruia „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani“.
 
Doi minori la audieri
 
În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, doi minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.
 
În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut.
 
Pe data 17 decembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au solicitat instanței de judecată (Judecătoriei Constanța) arestarea preventivă a celui suspectat de comiterea faptei. Prin decizia nr. 1715/2021, Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat.
 
Pe cale de consecință, Judecătoria a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului , față de care s-a luat măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2021 până la 15.01.2022 inclusiv. Instanța i-a impus inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în (...) fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.
 
Pe data de 22 decembrie 2021, Tribunalul Constanța a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii de şedinţă nr.1715/17.12.2021 pronunţată de Judecătoria Constanţa și au admis propunerea de arestare preventivă formulată pe numele minorului.
 
Bilanț în urma incendiului
 
bloc p+5 cu 4 scari si 162 de apartamente
150 de apartamente afectate
35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu si erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
37 auto distruse
250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)
30 de persoane asistate medical la fata locului
8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri) dar constiente. 6 adulți si 2 copii.
5 adulti la transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați 1 femeie).
1 femeie cu 1 copil la camin Direcția Generală de Asistență Socială.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cât mai durează ancheta și ce pedeapsă riscă minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii