Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor violat în Arestul IPJ Constanța, în 2014. Prima condamnare

ro

15 Apr, 2021 13:29 1615 Marime text
 
 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată, în actul de sesizare a instanței, că, în perioada 11-14 iulie 2014, în timp ce se aflau încarcerați în Camera 7 a Arestului IPJ Constanța, inculpatul D.D., în vârstă de 17 ani, la data săvârșirii faptelor, împreună cu inculpații, N.F., în vârstă de 17 ani, la data săvârșirii faptelor, și O.E., în vârstă de 17 ani, la data săvârșirii faptelor, în mod repetat, au întreținut relații sexuale anale și orale prin imobilizarea și lovirea în mod repetat a persoanei vătămate B.L., în vârstă de 17 ani, la data săvârșirii faptelor, și, de asemenea, au lovit-o cu pumnii și picioarele, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Prin acțiunile de natură degradantă, cei trei inculpați au următir să înjosească persoana vătămată și să o aducă într-o stare de decădere emoțională.
      
Prin decizia 316/2019, din 21 martie 2019, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu privindu-i pe cei trei inculpați, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia Judecătoriei Constanța a rămas definitivă, prin neapelare.
 
După aproximativ șapte ani de la producerea incidentului, prin Hotarârea nr. 342/2021, Judecătoria Constanța a decis ca doi dintre inculpați să primească fiecare câte cinci ani într-un centru de detenție. Cel de al treilea a primit trei ani într-un centru de detenție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii