Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:43 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarul eliminat din sistem pentru că era prea gras şi cel care a surzit în timpul unor trageri, puşi în aşteptare de judecători

ro

12 Oct, 2019 00:00 475 Marime text
Curtea de Apel Cluj a amânat pentru a treia oară pronunţarea în apelul dosarului în care un militar ar putea fi despăgubit toată viaţa de Ministerul Apărării după ce, în timpul unor trageri, şi-a pierdut parţial auzul. Soluţia va fi anunţată de magistraţi pe data de 24 octombrie. Într-un alt dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va analiza pe data de 27 noiembrie 2020 dosarul în dosarul în care un militar profesionist a fost eliminat din sistem pentru că era prea gras!
 
Revenind la acţiunea aflată în atenţia magistraţilor din Cluj, judecătorii primei instanţe au admis în parte acţiunea militarului şi au decis obligarea Ministerului Apărării la plata sumei de 16.000 lei, precum şi la plata sumei de câte 16.000 lei din 5 în 5 ani, următoarea scadenţă a plăţii fiind la 17.07.2022, pentru tot restul vieţii, în limita sumei totale de 135.000 lei.
 
„Obligă pârâta (n.r. Ministerul Apărării) la plata către reclamant a sumei de 100.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale. Respinge în rest, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată“, se mai arată în decizia magistraţilor, potrivit portalului instanţelor de judecată.
 
Decizia Tribunalului Cluj a fost contestată la Curtea de Apel Cluj atât de către militar, cât şi de oficialii Ministerului Apărării.
 
Conform datelor oficiale, prin acţiunea înregistrată, militarul a solicitat să se constate că sunt îndeplinite cerinţele răspunderii civile delictuale şi să se dispună obligarea pârâtei (Unitatea Militară (…) prin Ministerul Apărării) la plata unor despăgubiri materiale constând în prestaţii băneşti periodice în cuantum de 2.000 lei pe lună pentru restul vieţii şi suma de 135.000 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului material cauzat, respectiv la plata unor despăgubiri morale - echivalentul în lei a sumei de 50.000 euro reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat, cu cheltuieli de judecată.
 
În motivarea acţiunii, reclamantul (militarul) a arătat că este cadru militar activ, exercitând funcţia de comandant instalaţie lansare în cadrul Unităţii Militare (…), iar în executarea atribuţiilor de serviciu şi în timpul derulării unor antrenamente de tragere, a suferit un accident cumplit, în urma căruia a dobândit o stare de invaliditate constând în pierderea parţială a auzului şi instalarea permanentă a unor acufene.
 
Citeşte şi:
 
Avem motivarea judecătorilor Totul despre cazul militarului profesionist care a fost dat afară pentru că era prea gras!

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii