Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:35 26 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic militar trimis în judecată pentru luare de mită DNA acuză - pentru 200 de lei nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii

ro

10 Sep, 2019 00:00 2490 Marime text
Azi, la Tribunalul Bucureşti va avea loc primul termen în faza camerei preliminare în dosarul în care un medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, este acuzat de luare de mită (două fapte) şi de instigare la dare de mită. Oricare va fi decizia Tribunalului Bucureşti, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. 
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari. Tot în prezenta cauză a mai fost deferită justiţiei şi o femeie, acuzată de dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul V.R.V., în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“.
 
„Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii. În aceeaşi zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. A intrat în salon şi deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului V.R.V. pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist. În data de 28 noiembrie 2018, în aceeaşi calitate şi pentru o intervenţie medicală asemănătoare, inculpatul V.R.V. a primit de la inculpata G.S. suma de 500 lei“, potrivit DNA.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 10 Sep, 2019 09:26 VRV ... domle daca tot e inculpat spuneti-i dreaq numele ca sa stie tot prostu cu cine vom avea de a face pe viitor !!! VRV bravo domle spagar, magar, te doare in basca de muritorii de rand, spaga, concedii, pensii babane si restul Dumnezeu cu mila