Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:25 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic homeopat din Constanţa, acuzat de viol, condamnat la aproape 12 ani de închisoare. Acţiunea civilă a unei tinere, respinsă

ro

22 Nov, 2018 00:00 1134 Marime text
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat ieri în dosarul privind aspectul laturii civile din procesul medicului homeopat din Constanţa condamnat definitiv la pedeapsa de 11 ani şi patru luni de închisoare. Amintim că, în prezenta cauză, instanţa a avut în atenţie acţiunea civilă formulată de persoana vătămată, de 13 ani, prin reprezentant legal. Conform procurorilor, „în perioada septembrie 2015 - mai 2015, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce persoana vătămată R.D., în vârstă de 13 ani, se afla pentru tratament, efectuând în acest sens mai multe şedinţe de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea, ejaculând asupra victimei“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Ieri, Judecătoria Constanţa a respins ca neîntemeiată acţiunea civilă formulată în cauză de către partea civilă prin reprezentant legal, faţă de inculpatul condamnat. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă.
 
Reamintim că, potrivit rechizitoriului, medicul homeopat este acuzat că, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.
 
Mai mult decât atât, „în data de 31.05.2016, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată P.M.T., în vârstă de şapte ani, se afla pentru o consultaţie la cabinetul medicului (…), din Constanţa, strada Flămânda, inculpatul s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate“, au conchis procurorii.
 
Pentru faptele sale, inculpatul a fost condamnat definitiv la aproape 12 ani de închisoare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii