Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancomat aruncat în aer la Lumina. Ultima decizie a judecătorilor (video)

ro

20 Aug, 2020 00:00 1375 Marime text
  • Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au avut sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, precum și Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.
 
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, un cetățean acuzat de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs, rămâne în stare de arest preventiv. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța în dosarul bancomatului aruncat în aer în localitatea Lumina, în februarie.
 
De precizat că tot în legătură cu acest dosar, procurorii au decis trimiterea în judecată a unui alt bărbat, bănuit și el de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs. Acest ultim inculpat era dat în urmărire întrucât avea de executat un mandat de 4 ani închisoare și un rest de pedeapsă de 943 zile închisoare dintr-o pedeapsă anterioară de 8 ani închisoare.
 
 

Iată decizia magistraților

 
„Menține măsura arestării preventive față de inculpat, pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 5.09.2020, inclusiv. Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu o masura preventiva a arestului la domiciliu, formulata de inculpat, prin aparator“.
 
Conform procurorilor, probatoriul administrat în cauză a relevat, că în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00, prin folosirea de materiale explozive, au fost provocate distrugeri la aparatul ATM aparţinând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al S.C. L.S. S.R.L. din comuna Lumina. Din cauza deflagraţiei, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior. Prin spargerea geamului tip termopan s-a pătruns în interior şi a fost sustrase din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei.
 
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.
 
Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
În soluționarea dosarelor penale procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au avut sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, precum și Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.
 

Video -

Citește și: 
 
Noutăți în cazul ​furtului din bancomat, din localitatea Lumina (video)

Explozie la un bancomat din incinta unei societăți comerciale din localitatea Lumina. Hoții au fugit cu o sumă de bani (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii