Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:27 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamă a doi copii, unul dintre ei bolnav de epilepsie, adusă la disperare de concubin. A fost emis un ordin de protecţie

ro

31 Jan, 2020 00:00 592 Marime text
Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au decis emiterea unui ordin de protecţie pentru o perioadă de şase luni, la solicitarea unei femei din Constanţa, mamă a doi copii, unul dintre ei fiind bolnav de epilepsie. Femeia a susţinut că a ajuns la disperare din cauza concubinului, acesta fiind, potrivit reclamantei, extrem de violent.
 
În faţa judecătorilor, femeia a precizat că reclamantul exercită faţă de aceasta violenţă fizică şi psihică în mod repetat, motiv pentru care a solicitat emiterea unui ordin de protecţie pentru a-şi putea duce copilul cel mare şcoală, precum şi faţă de locul de muncă al reclamantei (DGASP) o distanţă de minimum 100 m şi să i se interzică orice contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima.
 
În opinia instanţei, s-a dovedit manifestarea din partea pârâtului a trei tipuri de violenţă: violenţă verbală (caracterizată prin adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, ameninţări, cuvinte şi expresii degradante sau umilitoare), violenţă psihologică (constând în impunerea voinţei şi a controlului personal, provocarea de stări de tensiune şi de suferinţă psihică) şi violenţă fizică, în special faţă de reclamantă, violenţe care au dus la grave perturbări desfăşurării normale a existenţei reclamantei şi minorului.
 
Astfel, magistraţii de la Judecătoria Constanţa au admis cererea formulată de reclamantă şi au emis un ordin de protecţie pentru o perioadă de şase luni.
 
Pârâtul a fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 m faţă de reclamantă şi faţă de copii, precum şi faţă de rudele reclamantei. Mai mult, bărbatul a mai fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 20 m faţă de reşedinţa reclamantei situată în Constanţa, faţă de unitatea de învăţământ a copilului, precum şi faţă de locul de muncă al reclamantei.
„Interzice pârâtului să comunice cu reclamanta, în orice mod, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă“, se mai arată în decizia judecătorilor.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii au emis un ordin de protecţie
Un fost actor al Teatrului de Stat din Constanţa şi-ar fi strâns fiica de gât în biserică (document)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii