Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:47 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au emis un ordin de protecție Un fost actor al Teatrului de Stat din Constanța și-ar fi strâns fiica de gât în biserică (document)

ro

20 Jan, 2020 10:40 1457 Marime text
Magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus emiterea unui ordin de protecţie într-un dosar în care un fost actor al Teatrului de Stat din Constanța este acuzat că, printre altele, și-ar fi terorizat familia și că și-ar fi strâns de gât unul dintre copii, fapta având loc într-o biserică din Constanța! De menționat că nu este pentru prima dată când judecătorii emit un ordin de protecţie în cazul bărbatului, însă acesta a ignorat cu desăvârșire interdicțiile impuse în sarcina sa. Nu este de trecut cu vederea peste faptul că la nivelul Secției 4 Poliție Constanța au fost înregistrate patru dosare penale, unul dintre acestea având ca obiect infracțiunea de violență în familie, iar celelalte trei având ca obiect infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție
 
Iată decizia judecătorilor
 
„Dispune emiterea unui ordin de protecţie (...), pe o durată de 6 luni. Pe durata ordinului de protecţie, stabileşte următoarele măsuri, în sarcina pârâtului: evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa familiei situată în municipiul Constanţa, obligaţia pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 100 m faţă de reclamanţi (...), faţă de locuinţa acestora din municipiul Constanţa, (...) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanţii“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată.
 
Așa cum arătam și mai sus, nu este pentru prima dată când bărbatul se află în atenția oamenilor legii. Din relațiile furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța - Secția 4 Poliție a rezultat că la nivelul secției au fost înregistrate patru dosare penale, unul dintre acestea având ca obiect infracțiunea de violență în familie, iar celelalte trei având ca obiect infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, potrivit rolii.ro.  

Apărătorul reclamanților (soția și copiii pârâtului) a solicita admiterea acțiunii și a cerut a se avea în vedere că bărbatul a încălcat toate dispozițiile ordinului anterior, a fost la școală, universitate, biserică și a încercat să se apropie de reclamanți printr-un comportament deviant.

Temerea reclamanților subzistă și la acest moment în condițiile în care copiii sunt într-o perioadă a vieții în care trebuie să își vadă de casă, școală și să ducă o viață liniștită. Reclamanții fac în continuare cu rândul de pază la ușă (....) A fost sesizată poliția și că s-a constituit dosar penal când pârâtul l-a gresat pe unul dintre băieți deoarece acesta făcea scut ca tatăl lui să nu îi bată mama și surorile. (...) Pârâtul poate merge oricând la orice la biserică, iar nu la aceeași biserică și în același interval orar. (...) S-au formulat numeroase plângeri, unele clasate, altele în curs de soluționare și cu toate acestea pârâtul nu a făcut nimic să se îndrepte, reclamanții fiind nevoiți nu o dată, să se baricadeze în biserică sau să fie loviți“, se mai arată în pledoaria apărătoruli reclamanților, conform rolii.ro.

În plus, instanța a reținut faptul că pârâtul a recunoscut faptul că a frecventat aceleași locuri ca și reclamanții în perioada în care era emis un ordin de protecție împotriva sa, s-a apropiat de aceștia la o distanță mai mică de 100 m și a luat-o pe fiica sa de după umeri și a pupat-o, însă scopul a fost altul, respectiv faptul că îi era dor de familia sa.
 

Raportat la aceste împrejurări, instanța a avut în vedere faptul că pârâtul a ignorat cu desăvârșire interdicțiile impuse în sarcina sa, în condițiile în care primul ordin de protecție a fost emis în cursul lunii ianuarie 2019, iar până în prezent acesta nu a conștientizat gravitatea și consecințele faptelor sale, fiindu-i indiferent că prin încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție săvârșește infracțiune a prevăzută de art. 32 alin. (1) din Legea nr. 217/2003.

În secțiunea Documente poate fi citită integral decizia Judecătoriei Constanța.

Foto cu rol ilustrativ.

Ti-a placut articolul?

Comentarii