Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de anchetă în cazul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!

ro

19 Feb, 2024 16:45 786 Marime text



Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța anunță finalul cercetărilor în cazul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!
 
Cel bănuit de comiterea faptei (Doru Drăgulin Ionuț, potrivit datelor noastre) a fost trimis în judecată în stare de control judiciar:
 
Iată comunicatul integral al procurorilor  
 

Urmare a comunicatului de presă nr. 108/VIII/3/IP/2023 din 29.12.2023, Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
            La data de 16.02.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatul D.D.I., pentru săvârşirea infracțiunilor de ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C. pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C.pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C.pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (6 acte materiale), şi ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 C.pen., rap. la art. 207 alin. 1 şi 3 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen.În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:
 
În perioada 02.09.2023 – 16.10.2023, prin intermediul unor mesaje trimise prin poşta electronică către adresa Curţii de Apel Constanţa, inculpatul D.D.I. a ameninţat cu acte de violenţă patru judecători, membri ai unor completuri ce aveau ori au avut spre soluţionare dosare civile privind cereri formulate de inculpat. 
 
În concret, inculpatul a afirmat că îi va judeca el pe judecători şi pe familiile lor, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi deosebit de aspre, că îi va vâna şi îi va face să simtă cel mai cumplit coşmar al lor, învederându-le că o armă de foc se poate procura cu uşurinţă.
 


S-a reţinut totodată că inculpatul a acţionat în scopul de a-i intimida pe magistraţi şi de a-i constrânge să nu amâne cauzele sale, pentru a pronunţa cu celeritate hotărâri favorabile lui, în urma cărora el dorea să obţină suma de 100000 de lei, cu titlul de daune morale, de la patru persoane cu care se afla în litigiu.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii