Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)

ro

18 Dec, 2023 18:20 1326 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța

Luni, 18 decembrie 2023, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au închis definitiv dosarul în care doi procurori DNA Constanța ar fi fost amenințați!
 
Conform Portalului instanțelor de judecată, cel suspectat de comiterea faptei a fost achitat definitiv, după ce judecătorii au admis apelul formulat de acesta împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, prin care fusese condamnat cu suspendare.
 
Iată minuta deciziei de azi a Curții de Apel Constanța:
 
„În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p., admite apelul formulat de inculpatul (...), desfiinteaza în parte sentinta penala nr. 1618 din data de 08 decembrie 2022 pronuntata de Judecatoria Constanta în dosarul nr. 4336/212/2022 și rejudecând: În baza art. 396 alin.5 raportat la art.16 lit.b teza I C.proc.pen., achită pe inculpatul (...), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal (fapta din 20.12.2021, persoana vătămată Bodean Andrei ), și de ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal (fapta din 20.12.2021, persoana vatamata Bodu Ciprian). Înlatură dispozitia de confiscare a telefonului mobil marca Huawei ridicat de la inculpatul (...) la data de 23.12.2021 si dispune restituirea acestuia catre inculpat. În baza art. 275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat în prima instanta si în apel ramân în sarcina acestuia. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei. Definitiva. Pronuntata prin punerea la dispozitia inculpatului, a persoanelor vatamate si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 18 decembrie 2023“
 
Conform datelor oficiale, dosarul s-a aflat în atenția completului C 5 A al Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel, format din magistrații Valentina Boboc și Georgiana Anghel-Tudor.
 
Legat de acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arătaseră că „în concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-a reținut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia Whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare“.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Decizia de azi a Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri Portul Constanța
Judecătorii resping proba expertizei contabile în procesul vizând repartizarea profitului pe anul 2022

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii