Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:34 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lucrări de construcție realizate fără autorizație“ Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, azi în atenția judecătorilor

ro

08 Apr, 2021 00:00 1479 Marime text
  • În motivarea deciziei, Judecătoria Constanța arată, printre altele, că „sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru admiterea acțiunii“ promovate de Primarul Municipiului Constanța pentru desființarea lucrărilor.

Azi, 08 aprilie 2021, la Tribunalul Constanța este programat un nou termen în cazul Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord - Macul Roșu, cunoscută drept biserica de pe trotuar!


Amintim că în prezentul dosar, Arhiepiscopia Tomisului contestat o decizie a Judecătoriei Constanța, instanță ce a dispus (prin Hotarârea 8795/2020, din 16 octombrie 2020) desființarea „lucrărilor de construcție realizate fără autorizație de construire“ la Biserica Izvorul Tămăduirii.


În motivarea deciziei, Judecătoria Constanța arată, printre altele, că „sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru admiterea acțiunii“ promovate de Primarul Municipiului Constanța pentru desființarea lucrărilor.


Instanța mai arată că „Arhiepiscopia Tomisului a fost sancționată contravențional prin procesul verbal de constatare a contravențiilor nr. (...) din data de 14.03.2017 pentru efectuarea unor lucrări de construire la imobilul situat în Constanța, (...), zona Macul Roșu, jud. Constanța, fără a deține autorizație de construire“, conform www.rolii.ro.


„Prin acest proces verbal a fost aplicată sancțiunea principală a amenzii în cuantum de 1.000 lei, fiind dispuse și următoarele măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcție; desființarea lucrărilor de construcție nelegal realizate și aducerea imobilului în starea inițială în termen de 30 de zile. Procesul verbal nu a fost contestat pe calea plângerii contravenționale în termenul legal de 15 zile de la comunicare“, se mai arată în hotărârea instanței.


Totodată, se mai precizează că, pe data de 14 noiembrie 2019, doi polițiști din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat, prin notă de constatare, „faptul că pârâta nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul verbal nr. (...) din data de 14.03.2017, stadiul fizic al lucrărilor fiind cel descris în procesul verbal“.


Citește și

Diana Șoșoacă, prezentă la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Ce a declarat senatorul
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii