Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Cristian Negoiță Primarul unui important oraș din județul Constanța află azi dacă va fi judecat într-un dosar al DNA

ro

07 Jun, 2023 09:29 1662 Marime text
  • Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Curtea de Apel Constanța este așteptată să se pronunțe azi, 7 iunie 2023, în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța!

Cauza se află în faza camerei preliminare, iar oricare va fi decizia curții, aceasta va fi definitivă!

Azi, judecătorii ar putea menține decizia Tribunalului Constanța, din 9 martie 2023, când s-a constatat legalitatea sesizării instanței, cu rechizitoriul DNA-Serviciul Teritorial Constanța, a administrarii probelor în dosarul de urmărire penală și a efectuarii actelor de urmarire penală.

Totodată, Curtea de Apel ar putea trimite dosarul înapoi la DNA.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.

Negoiță este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Amintim că în luna martie 2023, tribunalul a constatat legalitatea sesizarii instanței cu rechizitoriul nr. 152/P/2019 din data de 7.11.2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA - Serviciul Teritorial Constanța a administrării probelor în dosarul de urmărire penală, a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus trimiterea dosarului, ce îl privește pe Negoiţă Liviu Cristian, trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu, la completul penal pentru începerea judecății.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Decizia nu este definitivă!
Începe judecata în cazul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii